Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een noviteitentsunami
ATAG: “Met Celsius°Cooking™ kook je tot de graad en de seconde nauwkeurig.”

Een noviteitentsunami

Wat doe je als je met de verschillende merken binnen één groep zo veel nieuws te vertellen hebt dat een beursdeelname je simpelweg te weinig plek geeft om alles te tonen? Simpel, je organiseert zelf een groot event. Dat is ook wat ATAG jaarlijks doet met haar Huisshow te Duiven.

Premium Green vaatwassers van ATAG: duurzaam, fluisterstil en vol met handige features.

“We zijn in staat met onze vijf merken vrijwel iedere keukenwens in te vullen”, klinkt het bij het begin van onze rondleiding. “Bij ATAG, Pelgrim, ETNA, Hisense en ASKO vindt de consument een zeer grote keus in prijsklasse, design en specificaties. En vandaag stellen we tijdens onze Huisshow maar liefst meer dan 200 noviteiten voor, verspreid over de verschillende merken. ATAG komt bijvoorbeeld met Celsius°Cooking™, een nieuwe standaard binnen inductie. Pelgrim en ETNA introduceren beide een compleet nieuwe ovenlijn. Maar eigenlijk is het bij alle merken bijna te veel om op te noemen.”

Innovatie in bijna elke productcategorie

De Celsius°Cooking™ inductiekookplaten laten iedereen koken als een sterrenkok. Een ambitieuze uitspraak, weet ook ATAG: “Celsius°Cooking™ is temperatuur gestuurd koken. Elk gerecht tot op de graad en tot op de seconde nauwkeurig. Bovendien staan ook duidelijke instructies en video tutorials klaar om de kok bij elke stap te helpen. ATAG Celsius°Cooking™ is de professionele assistent in elke keuken.” Maar ook de Premium Green lijn vaatwassers kreeg van ATAG de nodige aandacht. “Het is onze meest duurzame vaatwasser”, aldus ATAG.  “Zuinig met energie, water en wasmiddel. Verbazingwekkend ruim met onder meer de hoogste laadhoogte ter wereld. En fluisterstil als een koelkast. Een aantal innovaties mocht zeker niet ontbreken: een push-to-open, Flexi Racks™ rekken die makkelijk aan de lading aan te passen zijn, de Autodose-functie die de noodzaak aan een wasblokje wegneemt en inzet op de ATAG 3-in-1 vaatwasgel die slechts één keer per maand moet worden bijgevuld… En met de Connect Life-app kan de vaatwasser op afstand worden bediend en gemonitord.”

Het actief ventilatiesysteem in de deur van enkele nieuwe ETNA-vaatwassers zorgt voor extra goede droogresultaten.

Handig en energiezuinig

Een compleet nieuwe ovenlijn met interessante specificaties en nieuws op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid zijn de headliners van de Pelgrim-introducties. “De grootste ovens in de markt en bovendien vol met functies voor allerlei manieren van koken”, zo omschrijft Pelgrim de Mooi Samen 5-serie ovens. “Een AirFry bakplaat en bijbehorend AirBake-programma, AssistSteam-functie dat bijvoorbeeld voor knapperig brood kan zorgen. De ConnectLife-app staat steeds in verbinding met de oven waardoor controle vanop afstand makkelijk is, van status en instellingen tot recepten en meldingen. We goten dit alles in een ovenlijn met een strak design en eentje die uitblinkt in schoonmaakgemak. Want eenvoudig en snel alles weer schoon krijgen, is zeker zo belangrijk.”

Hoe kunnen we ons energieverbruik verminderen? Het is wellicht de vraag die de meeste gezinnen zich stellen. Pelgrim helpt hen een handje met het Groene Keuze label. “Dit label geven we onze duurzaamste en energiezuinigste producten”, legt de fabrikant uit. “Een gunstig energielabel hoort er natuurlijk bij maar is niet de enige parameter. Een zo min mogelijke uitstoot van CO2 tijdens het vervoer is minstens zo belangrijk. Daarom produceren we in Europa. De energiebesparende functies en de slimme tips die we als fabrikant meegeven voegen we daar nog bij om tot de Pelgrims Groene Keuze te komen.”

Een nieuwe ovenlijn domineert de Pelgrim-introducties.

Onderscheidende specificaties

Een nieuwe matzwarte ovenlijn en de nieuwe lijn vaatwassers domineren de introductie van de noviteiten bij ETNA. “Trendy design en de wensen van de hedendaagse thuiskok komen samen bij onze nieuwe ovens”, klinkt het. “De functies SteamAssist, StepBake en de Crisp-functie maken het nog leuker gerechten in de oven te bereiden. Hydrolyse en Pyrolyse zorgen dan weer voor een eenvoudige schoonmaak.” De ovenlijn telt vijf nieuwe ovenmodellen met daarbovenop nog een 45cm oven met magnetronfunctie.

De nieuwe lijn vaatwassers telt acht modellen waarvan één vrijstaand toestel. “De toppers in deze lijn hebben een koolborstelloze motor, energielabel C en een geluidsniveau van slechts 39 dB, welke met het speciale nachtprogramma zelfs verder wordt teruggebracht tot 37 dB. Verschillende modellen betekent ook verschillende features die al dan niet op een toestel beschikbaar zijn. Zo zijn drie nieuwkomers voorzien van FanDry, een actief ventilatiesysteem in de deur dat voor extra goede droogresultaten zorgt. Twee modellen zijn voorzien van een sleepscharnier terwijl het vrijstaand model dankzij de Autodose-functie zorgt voor een besparing qua tijd, energie en vaatwasmiddel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.