Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Een tijdelijke flexibele noodkeuken geeft rust!’
Tjeerd van Schelven en Cock van Zuilen reizen het hele land door om de noodkeukens af te leveren. Op de foto een model van een noodkeuken met grijze frontjes.

‘Een tijdelijke flexibele noodkeuken geeft rust!’

Als de nieuwe keuken niet op tijd kan worden geleverd en de oude keuken al weg is

We zijn in gesprek met ondernemers én compagnons Tjeerd van Schelven en Cock van Zuilen. Hun firma Noodkeuken bleek meteen bij de marktintroductie een prachtige aanvulling op de wens van veel keukenspeciaalzaken om nóg meer service te kunnen leveren. “Want, hoe lost de keukenverkoper het voor zijn klant op als de oude keuken al is opgehaald maar de nieuwe toch nog niet geleverd kan worden? Je wilt dat slechte nieuws eigenlijk niet brengen, zo lijkt ons.”

Een noodkeuken met witte frontjes.

Het antwoord is echter gelukkig eenvoudig. De firma Noodkeuken biedt namelijk de oplossing. Het principe is simpel. “De eindgebruiker – veelal de particulier – kan natuurlijk niet zónder keuken zitten. Dus, waarom niet een tijdelijke keuken in de woning plaatsen voor het geval er een ‘gat’ zit in de tijd tussen het weghalen van de oude keuken en het opleveren van de nieuwe keuken? Het gewone leven in huis gaat immers ook door”, zo zegt het tweetal. “Nou, wij hebben die noodkeukens. Ze passen in alle soorten woningen en hebben alle mogelijke afmetingen. We leveren de noodkeukens in aparte compartimenten van 60cm, 70cm of 1 meter. We kunnen daardoor ultiem combineren, waarbij we – door de handige compartimentering – óók de benodigde aansluitingen altijd op de juiste plek krijgen.”

Tjeerd vertelt dat de keukens mobiel zijn. “Zo vinden er vaak overdag in het huis allerlei werkzaamheden plaats. Wel, dan kan de keuken makkelijk naar een andere plek, of naar buiten worden gereden en ’s avonds – als het gezin weer thuiskomt – dan staat de noodkeuken weer op z’n plek.”

Het idee ontstond binnen het aannemersbedrijf van Tjeerd. “Het gebeurde maar al te vaak dat een keuken niet op het juiste moment werd geleverd. Ik heb nogal wat teleurstelling gezien bij mensen die dan hoorden dat ze toch nog een week – of soms langer – moesten wachten. Plots zaten ze met de handen in het haar. Want, een week thuis zónder keuken is uiteraard geen optie!”

Het tweetal timmert nu met succes aan de weg. “We zijn in gesprek met grote partijen. Iedereen ziet de voordelen. Want ook aannemers kunnen nu veel beter rekening houden met de doorloop van hun eigen werkprocessen. Eigenlijk verhuren we geen keukens; maar bieden we vooral rust en gemak. Elke keukenspeciaalzaak weet dat er door Noodkeuken een wezenlijke toegevoegde waarde – en dus service – wordt geboden aan de eigen klanten. Sterker nog: je biedt de eindgebruiker, de consument, een zekere rust.”  Volgens Cock gaat het bij deze dienstverlening vooral om flexibiliteit. “Door allerlei oorzaken kan een keuken een vertraagde levertijd hebben. Je wilt je dan als eindgebruiker geen zorgen maken.”

De basis van Noodkeuken is in ieder geval helder. “Je bent het proces gewoon de baas. Als keukenleverancier, maar ook als aannemer, houd je de touwtjes strak in handen.”

Cock en Tjeerd leggen uit dat Noodkeuken snel kan schakelen. “Binnen 24 uur kunnen we leveren. We hebben voorraad. Bovendien hebben wij goede afspraken gemaakt met ónze leveranciers. We creëren daarmee vertrouwen. De eindklant is er volop bij gebaat.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.