Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een totaalprogramma om u tegen te zeggen
Meest recente toevoeging aan het gamma van Darby Doors, de mogelijkheid om ook voor witte profielen te kiezen.

Een totaalprogramma om u tegen te zeggen

“Iedereen die professioneel hout verwerkt, van interieurbouwer tot keukenfabrikant en van schrijnwerker tot meubelfabriek kan bij ons terecht voor een uitgebreid basisprogramma materialen dat we importeren van over de hele wereld”, klinkt het trots bij Du Pont, een groothandelaar in meubelbeslag en meubelonderdelen.

Het nieuwe pand van Du Pont te Grobbendonk.

We spreken met zaakvoerder Alain Leyssens in het nieuwe pand, gelegen in het Belgische Grobbendonk, waar Du Pont recent naartoe verhuisde. “Een teken dat onze manier van werken en denken wel aanslaat bij onze klanten”, aldus een trotse Leyssens. “Sinds de oprichting door meneer Du Pont groeide de handel in meubelbeslag continu. Het jaar 2000 is een mijlpaal binnen de firma. De heer Du Pont ging met pensioen en ik nam de zaak over. Tegelijkertijd breidden we het assortiment snel uit om tot een totaalaanbod door te groeien. De bestaande magazijnen werden uitgebreid en uitgebreid tot er in Pulderbos, waar Du Pont het levenslicht zag, geen ruimte meer was. Nu zijn we verhuisd naar onze nieuwe stek in Grobbendonk waar we verder kunnen bouwen aan onze groeiplannen.”

Zelf bouwen

De verhuizing van Pulderbos naar Grobbendonk is goed en wel achter de rug. Alle werknemers hebben hun draai gevonden in de moderne gebouwen en ook de showroom is ondertussen helemaal wat die moet zijn. “Al is een showroom natuurlijk altijd wat in beweging”, verduidelijkt Leyssens. “Nieuwe producten nemen nu eenmaal de plaats in van wat oudere producten. We bouwen onze showroom steeds zelf. Onze werknemers en vertegenwoordigers steken letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen en gaan zelf aan de slag. Zo leren ze hands-on de nieuwkomers kennen, botsen ze op eventuele situaties die op een werf ook kunnen voorvallen en leren ze vooral meteen ook hoe ze deze moeten oplossen. Zeer handig! Onze zelf ontwikkelde nieuwkomers binnen Darby Doors onderwerpen we op die manier aan een eerste test. Prototypes bouwen, installeren en testen.”

Eigen productie

Darby Doors, de naam is gevallen. Want wie Du Pont zegt, denkt naast het uitgebreid programma meubelbeslag automatisch ook aan Darby Doors. “Steel look ramen en deuren zijn helemaal in en we twijfelden dan ook niet om meteen mee op de kar te springen”, aldus Leyssens. “Meer zelfs; we creëerden een maatwerkprogramma dat ongetwijfeld het uitzicht van een keuken, badkamer of slaapkamer mee bepaalt. Mat zwarte aluminium kaderdeuren, op maat gemaakt in hoogte en breedte, met een zelf te kiezen aantal verdelingen en met een zelf te kiezen type glas. Heel recent voegden we ook witte profielen toe die de limieten van de steel look verleggen en de creativiteit verder alle kansen geeft.”

Service heeft prioriteit

Leyssens: “Als groothandelaar in meubelbeslag hechten we enorm veel belang aan een adequate service. Naast het uitgebreid voorraadprogramma en het maatwerk met Darby Doors rekenen we daar zeker ook de eigen leverdienst met vier bestelwagens bij. Deze is steeds gratis, hoe groot of klein de levering ook is. Ook de snelle introductie van nieuwigheden, het duidelijk bewaken van de scherpe prijs-kwaliteit verhouding en zeker ook de technische ondersteuning bij eventuele vragen of problemen mogen niet ontbreken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.