Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een wijnklimaatkast maakt de keuken compleet

Een wijnklimaatkast maakt de keuken compleet

Telt Nederland vandaag meer wijnliefhebbers dan vroeger? Waarschijnlijk niet. Toch zien we een opvallende trend in de keuken. De wijnkast is mainstream geworden. Net als de oven, de kookplaat en de keukenkraan is er ook een plaatsje voor een wijnkast. Steeds een wijntje beschikbaar op de juiste temperatuur én een eyecatcher extra in de keuken.

Houten plateaus, discrete ledverlichting, handig touchscreen, perfecte wijnomstandigheden.

Warrington, een klein dorpje halverwege Liverpool en Manchester, iets meer dan 100 jaar geleden. Hier bouwde een Engelse vakman met de hand zijn eerste fornuis. De firma Stoves was geboren. Vandaag ligt de fabriek een stukje verderop maar de fornuizen worden nog steeds met de hand gemaakt. Stoves, sinds het jaar 2000 een deel van de internationale groep Glen Dimplex, introduceerde ondertussen ook retro koelkasten en sinds begin dit jaar zijn ook enkele wijnkasten opgenomen in het assortiment. De namen passen perfect: Bordeaux, Elzas en Medoc.

“Onze wijnklimaatkasten zijn de ideale partners voor elke wijnliefhebber.”

Perfect in te bouwen

Wie Bordeaux zegt, zegt automatisch wijn. Vanaf vandaag link je de naam eveneens aan een wijnklimaatkast. Bordeaux is immers de naam van de inbouw wijnklimaatkast van Stoves die ruimte biedt aan 41 flessen (Bordeaux-modellen). Verspreid over vijf houten plateaus en twee apart instelbare temperatuurzones liggen dus zowel de rode als de witte wijn in de ideale omstandigheden te wachten om gedronken te worden. “De houten plateaus geven, samen met de discrete ledverlichting in de kast, het geheel een luxe uitstraling”, klinkt het bij Glen Dimplex. De glazen deur met RVS handgreep is standaard rechtsdraaiend maar heel eenvoudig om te zetten naar linksdraaiend. “Dit model sluit naadloos aan op een standaardkast met nismaat 88 cm”, aldus de fabrikant. “Dit betekent dat Bordeaux perfect in een bestaande keuken kan worden ingebouwd zonder ingrijpende werkzaamheden. Bovendien is de wijnklimaatkast geschikt voor zowel traditionele keukens als voor greeploze keukens.”

Ook onderbouw

Net als Bordeaux zijn ook de namen Medoc en Elzas vanaf heden gelinkt aan zowel een wijnstreek als aan een wijnklimaatkast van Stoves. Medoc en Elzas zijn immers twee onderbouw wijnklimaatkasten die elk plaats bieden aan 46 flessen (Bordeaux-modellen). De beide toestellen zijn identiek qua features. Zo zijn ook hier twee apart instelbare temperatuurzones aanwezig om zowel witte als rode wijn perfect te bewaren. Ook hier is de glazen deur met RVS handgreep standaard rechtsdraaiend en makkelijk om te bouwen tot een linksdraaiende deur. Medoc en Elzas passen ook allebei perfect in zowel greeploze als traditionele keukens. Het enige verschil tussen beide modellen betreft de hoogte van het toestel: Medoc is 87 cm hoog, Elzas 82 cm. “Al zijn Medoc en Elzas ontworpen als onderbouw wijnklimaatkasten, ze zijn ook vrijstaand inzetbaar”, voegt de fabrikant tot slot toe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.