Platform over design en techniek in de keukenbranche
Eindeloze mogelijkheden met stalen frames en onderstellen

Eindeloze mogelijkheden met stalen frames en onderstellen

Een uniek keukeneiland, een uitkragend werkblad of een eettafel perfect op maat van de keuken. Het zijn wensen waarmee de keukenbouwer regelmatig geconfronteerd wordt, maar waarvoor hij niet altijd een oplossing heeft. Als partner voor de realisatie van deze elementen treedt sinds kort Ourea Kitchenware op het toneel.

In 2019 nam Ourea, vooral gekend als groothandel in keukenaccessoires, de activiteiten van de Gentse designstudio Meeus Unlimited over. De bijhorende 25 jaar expertise inzake maatwerk in inox en staal wordt nu rechtstreeks ten dienste van de keukenbouwer gesteld. Zowel stalen frames als tafelonderstellen en werkbladen in roestvrij staal behoren tot de mogelijkheden.

Finesse

“Soberheid, kwaliteit en finesse zijn sleutel­woorden in ons aanbod”, zegt Roeland Moors van Ourea. “Een klant die investeert in maatwerk, verwacht een perfect afgewerkt resultaat. Zichtbare lasnaden of ondermaats lakwerk hebben daarin geen plaats. Bovendien houden we van meet af aan rekening met andere details, zoals de verbinding met het werk- of tafelblad. Die kan bijgevolg erg strak uitgevoerd worden en niemand komt bij plaatsing voor onaangename verrassingen te staan.”

Photo ALEXANDER MEEUS

Dit onzichtbaar frame zorgt voor een naadloze aansluiting op de rest van de keuken.

 

Uitgebreide mogelijkheden

Door actief mee te denken in het ontwerp, legt Ourea meteen de vele mogelijkheden van het maatwerk bloot. “Ronde of rechthoekige buizen, geborsteld inox of gepoederlakt staal in eender welke RAL-kleur, vrijstaand of naadloos aangesloten op het bestaande corpus, een opvallende poot of net een onzichtbaar frame. Alles kan. Hoe meer we op voorhand weten, hoe beter we het frame op de overige ontwerpkeuzes kunnen afstemmen.”

Catalogus

Ter inspiratie en ondersteuning van de vakman publiceert Ourea dit najaar een catalogus specifiek over de stalen frames en onderstellen op maat en werkbladen in roestvrij staal. Het boekwerk zal onder meer informatie bieden over mogelijkheden voor materialen, vormgeving en afwerking, en zal bovendien standaardontwerpen bevatten die aan de maatvoering van de keuken in kwestie aangepast kunnen worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.