Platform over design en techniek in de keukenbranche
Elica stelt focusproducten voor met Roadshow in België en Nederland

Elica stelt focusproducten voor met Roadshow in België en Nederland

Het Italiaanse Elica, de grootste producent van innovatieve designdampkappen en fornuizen met geïntegreerde afzuiging, bezoekt acht grote steden in België en Nederland om haar nieuwste producten voor te stellen. De grote Showtrailer, een luxueuze bus die tot mobiele showroom werd omgebouwd met plaats voor 150 personen, strijkt tussen 26/10 en 9/12  neer in Brussel, Amsterdam, Eindhoven, Antwerpen, Brugge, Gent, Namen en Luik. Keukenbouwers, architecten en andere professionals maken er kennis met de innovatieve nieuwigheden die Elica ook in de Benelux op de markt brengt.

Met vijftig jaar ervaring op de teller is Elica wereldleider in de productie van afzuigkappen -en kookplaten. In Europa is Elica volgens data van GfK het toonaangevende merk (op vlak van volume en waarde) in de categorie van de afzuigkappen, en top drie op het gebied van kookplaten. Elica nodigt keukenverkopers, architecten en andere professionals uit om de producten tijdens een exclusieve roadshow en showcase te komen bekijken en aanraken.

Alle producten zijn vervaardigd uit innovatieve materialen en beschikken over het verfijnde design en de hoogwaardige prestaties die Elica kenmerken. De inductiekookplaten NikolaTesla, de ingebouwde dampkappen en de gloednieuwe, innovatieve en mooi ontworpen Open Suite-dampkappen worden er tentoon gesteld.

NikolaTesla

De NikolaTesla kookplaten met geïntegreerde afzuigkap zien er niet alleen strak uit, ze zijn ook uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. Het heeft alle voordelen van inductiekookplaten, zoals snel koken en gemakkelijk schoonmaken. Maar Elica gebruikte haar deskundigheid en ervaring om de kookplaten uit te rusten met een afzuigsysteem in het centrale gedeelte. Dit systeem levert uitzonderlijke prestaties op het gebied van geur – en rookafvoer en energie-efficiëntie en communiceert automatisch met de kookplaat zodat het meteen het ideale afzuigniveau kalibreert, zodat de gebruiker zich alleen met het koken hoeft bezig te houden.

De NikolaTesla reeks omvat ondermeer volgende modellen:

 • Fit: Een hele keuken in nauwelijks 60 centimer. Dit model past in elke keuken, zelfs de kleinste, en blinkt uit in gebruiksgemak en strak design.
 • Switch: De afzuigkookplaat met onzichtbaar afzuigelement dat wordt ingeschakeld met een eenvoudige toets. Krachtig, volledig automatisch en uiterst stil.
 • Libra: Deze kookplaat is op drie vlakken innovatief, aangezien het de eerste plaat is die kookt, afzuigt én weegt met geïntegreerde weegschaal. Je kan het gerecht zelfs direct in de pan wegen en dat bij elke temperatuur, zodat je ingrediënten na elkaar kan toevoegen tijdens de diverse kookfasen. 

Plafonddampkappen

Bij de meest recente interieurs zie je vaak hoe de keuken wordt opgenomen in de leefomgeving. Om totale rust in het interieur te creëren worden toestellen vaak weggestopt zodat ze opgaan in het interieur. De plafondafzuigkappen komen hiervoor perfect in aanmerking. De plafonddampkappen van Elica gaan helemaal op in de oppervlakken waarin ze geplaatst zijn. Ze zijn ontworpen om aan de behoeften van iedere installatie te voldoen. Verlichting speelt telkens een belangrijke rol, zowel functioneel als om sfeer te creëren. Bovendien garanderen de afzuigkappen hoge prestaties en de best mogelijke verlichting dankzij de dimbare leds en de functie waarbij je de warmte van het  licht kan aanpassen.

De plafondreeks omvat verschillende modellen:

 • Illusion: De overschilderbare oplossing die als een echte illusie in het plafond verdwijnt. Zo merk je de afzuigkap amper op.
 • Skydome: Een ingebouwde afzuigkap zoals een dakraam die enkel opvalt dankzij strakke maar subtiele lijnen en een groot lichtpaneel. Functioneel, esthetisch en performant.
 • Lullaby@: Een echt architectonisch project dat dankzij de materialen en het licht een warme sfeer creëert in de keuken. Extra legplanken bieden oneindig veel mogelijkheden voor personalisering. Lullaby@ maakt deel uit van de Elica Connect Range (App + Voice Control).

Open Suite

Een van de meest innovatieve oplossingen van Elica voor de herinrichting van de keuken. Dankzij zijn unieke en onmiddellijk herkenbare stijl wordt de modulaire structuur van de Open Suite een integraal onderdeel van een multifunctionele omgeving. Het is een decoratieve en praktische oplossing, die kan worden aangepast met verschillende legplanken naar keuze. Aan de hand van twee basisconfiguraties van 80 of 160 cm (muur- of eilandversie) kan je je eigen compositie samenstellen door toevoeging van afzuigmodules, lichtpanelen en een ruime keuze aan legplanken: glazen (lichtkleurig of smoke), metaal, draadnet en notenhout, of laat een legplank maken in dezelfde stijl van de keuken met behulp van de lijst die beschikbaar is als accessoire.

Een ontmoeting tussen professionals

Deze Roadshow maakt deel uit van het internationaal plan van Elica om de activiteiten in heel Europa te versterken. “In Nederland zijn we al een tijdje actief, maar sinds kort focussen we ons ook op de Belgische markt”, zegt Jan De Moor, National Business Development Manager Belux bij Elica. “België en Luxemburg zijn nog redelijk nieuw voor ons. We zijn voorzichtig in onze ambities, maar in de toekomst hopen we – net als in de rest van Europa – ook hier door professionals herkend te worden als een premium speler op vlak van design en technologie.”

Tijdens deze tournee door België en Nederland zal Elica met haar vertegenwoordigers bijeenkomen om haar visie op het merk te delen. Bij deze gelegenheid krijgen de gasten meer info over de nieuwe producten en worden er Italiaanse show-cooking sessies georganiseerd.

Het schema van de Roadshow:

De reis door België en Nederland begint in Brussel op 26 oktober 2021. In minder dan twee maanden tijd zal de Showtrailer Luik, Namen, Gent, Brugge, Antwerpen, Eindhoven en Amsterdam bezoeken.

Datum – Stad:

 • 26/10/2021 – Brussel
 • 28/10/2021 – Luik
 • 03/11/2021 – Namen
 • 05/11/2021 – Gent
 • 30/11/2021 – Brugge
 • 02/12/2021 – Antwerpen
 • 07/12/2021 – Eindhoven
 • 09/12/2021 – Amsterdam

Zin om langs te komen op de roadshow met Italiaanse showcooking demonstraties en kennis te maken met het Elica-team?

Geef ons dan zeker een seintje!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.