Platform over design en techniek in de keukenbranche
Emotie, passie en inspiratie
Dayyaan Hasnain – Managing director bij DSE Natuursteen

Emotie, passie en inspiratie

Dayyaan Hasnain – Managing director bij DSE Natuursteen

De keuken is dé plek waar veel tijd wordt doorgebracht. Hier gebeurt het als je het mij vraagt: samen tafelen, goede gesprekken voeren, borrelen met familie of vrienden, emoties delen en herinneringen creëren… De keuken is daarmee zoveel meer dan uitsluitend een ruimte om eten in te bereiden. Zo’n ruimte verdient het om ingericht te worden met aandacht, beleving en gevoel. Door mensen die zich echt hebben laten inspireren. En daar hebben wij als keukenbranche een belangrijke rol te vervullen. Want nog te vaak worden keukenproducten op functie aangeboden, al zie ik dat steeds meer showrooms beter inspelen op gevoel en uitstraling.

Kunst

Ik zie een parallel met kunst. In een museum of kunstgalerij ga je de prachtige schilderijen ook niet in rekken bekijken en er af en toe eentje uittrekken. Nee! Het gaat om de ambiance… als alles mooi uitgestald staat, met aandacht wordt getoond, dan pas kun je de waarde en impact van zo’n kunstobject laten gelden en groeien. Zo zie ik natuursteen ook als een vorm van abstracte kunst. Gevormd door de aarde zelf, miljoenen jaren oud en altijd uniek. Kies je voor een natuurstenen werkblad, dan is dat een stuk toegevoegde kunst aan de keuken.

Emotie, passie en inspiratie

Ik weet zeker dat je producten, die in eerste instantie als functioneel bestempeld worden en wellicht een wat ‘stoffig’ karakter hebben, de erkenning kunt geven die ze verdienen, door er beleving en emotie aan toe te voegen. En precies met die insteek ben ik de transformatie van ons eigen familiebedrijf aangegaan. Ook dat loopt bij mij parallel: het familiegevoel in het bedrijf en het familiegevoel dat veel mensen in hun keuken ervaren. Maar die verandering in gang zetten vraagt de nodige dosis passie, want zonder passie geen emotie. Mijn passie voor natuursteen en het ondernemerschap probeer ik dan ook zo optimaal mogelijk te combineren. Als jonge eigenaar van 27, die de zaak heeft overgenomen van zijn ouders, zet ik een verandering in perspectief in gang binnen de branche. Te beginnen in mijn eigen zaak. Dus geen kleine stalen meer of platen die in een hoekje zijn weggezet, maar mooi tentoongesteld, in een ruimte met een bepaalde elegantie, waar mensen zich kunnen laten inspireren. Een plek waar je ideeën kunt opdoen, waar je getriggerd wordt om anders te kijken. Gedurfder of juist ingetogener. Dat je hier wegloopt en er iets in gang gezet is, dát is mijn doel.

Branchebreed

Wat de branche zo mooi maakt is dat we allemaal bezig zijn met passie voor het vak, voor wat we creëren. Dat zit in hele kleine dingen: hoe we dat uitstralen, hoe we praten over ons product, zelfs hoe we de koffie serveren. Inspiratie staat centraal bij alles wat we doen en hoe we mensen anders kunnen laten denken. Ik daag andere jongeren in de branche uit om op te staan en ideeën te opperen. Laat weten hoe we het nieuw,
anders of beter kunnen doen. Inspireer!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.