Platform over design en techniek in de keukenbranche
En dit zijn de highlights voor een ware droomkeuken!
Voor welke keukenstijl je ook kiest: Franke heeft kranen voor elke toepassing, smaak, keukenstijl of passie.

En dit zijn de highlights voor een ware droomkeuken!

Voorheen was het vooral roestvrijstaal, dat leidend was in de keuze, maar nu zijn zwart, koper, goud en antraciet in de keuken zéér gewild.” 

Waar die trends precies vandaan komen, vindt hij lastig te duiden. “Je ziet deze kleuren natuurlijk al langer in het interieurwezen. Voor ons als speler op het gebied van onder andere kranen en spoelbakken is dit natuurlijk wel belangrijk geweest omdat ook wij daar onze collectie op hebben kunnen aanpassen.” Frans stipt een aantal highlights van de nieuwe ‘droomkeuken’ aan:

Nieuwe elegante spoelbakken

“De nieuwe Franke Mythos spoelbakken zijn elegant in stijl. Ze kunnen worden gezien als een toevoeging van eenvoud en een minimalistisch ontwerp met oog voor detail.  Dankzij de unieke rand van 6 mm kan de spoelbak in ieder werkblad strak ingebouwd worden. De perfect afgeronde hoeken geven de spoelbak een elegant karakter, bovendien is de spoelbak makkelijk schoon te maken door deze kleinere hoekradius. De naadloos geïntegreerde turboplug is voorzien van een design afdekplaatje dat niet alleen zorgt voor een strak geheel, maar ook voor extra gebruiksgemak.”

De zwarte Onyx en matzwarte combinatie van spoelbak en mengkraan uit de Black Edition lijn past perfect in de keuken van nu.

De eigentijdse touchfree kraan

Ook hygiëne speelt een steeds belangrijkere rol. “Daar spelen we mooi op in met de Atlas Neo Sensor. Door de sensor bediening hoeft de kraan niet aangeraakt te worden. De kraan kan het beste omschreven worden als een hybride keukenmengkraan. Deze is touchfree te gebruiken via de infrarood bewegingssensor of met de hand, met de standaard handmatige zijhendel.” Frans legt uit dat de aanraakvrije functie zelfs werkt als de handmatige hendel gesloten is. “De intuïtieve touchfree sensor reageert onmiddellijk op handbewegingen en stopt automatisch na 30 seconden. Waterbesparing in optima forma dus!” De Atlas Neo Sensor kraan is verkrijgbaar met draaibare vaste uitloop, uittrekbare uitloop of met uittrekbare handdouche in roestvrijstaal of in de kleur Industrial Black.

Zwarte spoelbakken en kranen

“Voor welke keukenstijl je ook kiest, de zwarte Onyx en matzwarte combinatie van spoelbak en mengkraan uit de Black Edition lijn past perfect in de keuken van nu”, volgens Frans. De Franke Fragranite+ spoelbakken zijn beschikbaar in de trendkleur zwart. “Zodat deze altijd past in de keukensfeer die men wil creëren. Zowel mat of glanzend of toch zwart met lichte metallic look. Al deze mogelijkheden zijn aanwezig.”

“Een kokendwaterkraan en een Fragranite+ spoelbak is een prima combinatie in zowel kleur als gebruik.” Hitte tot 280 °C heeft geen invloed op het materiaal of de kleur van de spoelbak, weet Frans. “Doordat een Fragranite+ zo hard en door en door gekleurd is, hebben krassen geen effect op de spoelbak. Fragranite+ spoelbakken zijn duurzaam in gebruik en eenvoudig schoon te maken.” Behalve in zwart, is de spoelbak ook in trendkleuren zoals grijs, cashmere en wit verkrijgbaar. 

Voorheen was het vooral roestvrijstaal, maar nu zijn zwart, koper, goud en antraciet in de keuken zéér gewild.

Gekleurde kranen

Franke heeft gekleurde kranen voor elke toepassing, smaak, keukenstijl of passie. “Of  je nou op zoek bent naar een mengkraan of kokendwaterkraan voor je eigen huis of voor een project van een klant, de Franke Kraanzoeker helpt je verder.” (zie www.franke.nl

Zo zijn er kokendwaterkranen voor verschillende toepassingen zoals kokend, kokend én gekoeld of kokend, gekoeld én bruisend. De Industrial kleuren kranen in het assortiment van Franke zijn PVD-gecoat. Frans besluit: “Het is de sterkste en meest duurzame methode voor een kraancoating van dit moment, met een ultradunne, krasbestendige afwerking en een perfecte kleur die niet vervaagt of door poetsen verdwijnt.”

Uitgebreidere productomschrijvingen zijn te vinden op www.franke.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.