Platform over design en techniek in de keukenbranche
Esse Cookers & Stoves verrassen in 2023 met prachtig nieuwe collectie elektrische fornuizen
Naar verwachting is de extra grote 1000S Stove medio dit jaar leverbaar.

Esse Cookers & Stoves verrassen in 2023 met prachtig nieuwe collectie elektrische fornuizen

Het doel bij Esse Cookers & Stoves is altijd helder. “We willen dat gebruikers optimaal kunnen koken en bakken en de lekkerste maaltijden aan zichzelf én hun gasten kunnen presenteren. Zo simpel is het eigenlijk”,  zegt Ronnie Cornelissen, verantwoordelijk voor de verkoop bij de leverancier van degelijke geëmailleerde gietijzeren cookers en stoves. “Natuurlijk gaan we qua techniek volop mee. Maar we vergeten uiteraard niet de klassieke uitstraling. Het wordt het jaar van de uitbreiding!”

De 1000T met de klassieke ronde deksels: een combinatie van de traditionele gietijzeren stevigheid met de innovatieve elektrische-inductie flexibiliteit.

Zo stipt Ronnie graag het gamma van de prachtige elektrische fornuizen aan, die de klassieke Esse-uitstraling hebben “Deze zijn in te delen in een inductiezijde en een hete zone. Op de laatste kan men verschillende pannen tegelijk plaatsen en de gewenste temperatuur instellen. Aan de inductiekant is de energie ook snel te regelen: de opwarmtijd van de gietijzeren ovens bedraagt ongeveer 20 á 25 minuten. Dat is ten opzichte van veel andere merken in de markt razendsnel. Bij onze cookers hebben we het dan dus ook meteen over duurzaamheid: minder energieverbruik. Er is niet eens krachtstroomaansluiting voor nodig! Het eindresultaat in de cooker is verbluffend: het eten droogt niet uit. Er is een goed gelijkwaardig bakresultaat. Smakelijk eten!”

De 600X is een gietijzeren fornuis van 60 cm breed en heeft de verbazingwekkende braad- en bakeigenschappen waar de ESSE-reeks bekend om staat.

Er zijn vier modellen die Ronnie benoemt:

1000X

“Dit nieuwe model biedt het dubbele van de kookplaatruimte van het standaard fornuis uit de 1000-reeks, waardoor creatieve koks hun repertoire kunnen uitbreiden. Door het gemak van elektriciteit te combineren met de veelzijdigheid van drie ovens plús een inductiekookplaat en een grote stalen kookplaat, biedt de innovatieve nieuwe 1000X veel mogelijkheden voor de enthousiaste amateur-kok. Dit model heeft vierkante deksels en is uit te breiden met de 600X.”

1000T        

“De 1000T met de klassieke ronde deksels biedt het beste van twee werelden: enerzijds de traditionele gietijzeren stevigheid, anderzijds de innovatieve elektrische-inductie flexibiliteit. “Deze is nog uit te breiden met de 600T, prima geschikt voor de wat grotere keuken.”

600T

“Dit toestel heeft één gietijzeren kookzone maar ook twee gietijzeren ovens die apart op de gewenste temperatuur zijn in te stellen. Ze zijn afgewerkt met een ronde deksel. Deze is in de kleur van het toestel of in het chroom te kiezen. De kookzone biedt plaats aan vier pannen.”

600X

“Dit gietijzeren fornuis van 60 cm breed heeft ook de verbazingwekkende braad- en bakeigenschappen waar de ESSE-reeks bekend om staat. Praktisch zijn de gietijzeren boven- en onder ovens absoluut: in alle bovenovens zit een grill die over de volledige breedte warmte uitstraalt. De kookzone  biedt plaats aan vier pannen.”

Strak model in het gamma

Ronnie verwacht dat medio 2023 ook de 1000S geïntroduceerd wordt. “Deze cooker is uiteraard van gietijzer -we zijn én blijven immers Esse- maar deze ziet er wat strakker uit ten opzichte van de klassiekere modellen. Kortom: een design toestel zoals geen ander met dezelfde eigenschappen aan de binnenzijde, zoals die ook in de reeds bestaande modellen zitten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.