Platform over design en techniek in de keukenbranche
Focus op circulariteit, well-being en energietransitie

Focus op circulariteit, well-being en energietransitie

Terugblik op MaterialDistrict in Utrecht 

Als je het Wendy Kap, Marketing – Sales Advisor bij Arpa Nederland vraagt hoe de onlangs georganiseerde MaterialDistrict is ervaren, dan is het antwoord helder. “We zijn zeer tevreden. We hebben veel uit ons nieuwe gamma kunnen laten zien. De rode draad van ons verhaal blijft bovendien dat we blijven innoveren maar ook elke keer weer acties ondernemen die goed zijn voor het milieu.”

Bloom Kitchen by LEM.

“Onze ambities zijn groot”, vervolgt ze. “In 2030 willen we als bedrijf in z’n geheel CO2-neutraal zijn. We zijn daarmee goed op weg. Zo wordt FENIX® al CO2-neutraal geproduceerd. Eén van onze kernwaarden is om de functie en waarde van al onze producten en materialen zo hoog mogelijk te houden waardoor we de levensduur kunnen verlengen. Daarmee voorkom je dat een product te snel afval wordt. Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld.”

Toch erkent Wendy ook dat het begrip ‘duurzaamheid’ nog wel eens wat nader uitleg verdient. “Tja, wat is het eigenlijk? Het is intussen een containerbegrip geworden. Maar goed, laat ik het eens concretiseren…” 

Bloom Bathroom by LEM.

Verantwoord beheerde bossen

“Een belangrijk onderdeel van de duurzame en milieuvriendelijke visie van ons bedrijf is de award winnende BLOOM kerntechnologie. Bij deze technologie is de in de kern gebruikte fenolhars met 50% gereduceerd en vervangen voor Lignine; een natuurlijk polymeer dat wordt omschreven als de lijm die houtvezels bij elkaar houdt. Dankzij deze techniek kunnen wij zeggen dat de belangrijkste ingre­diënten voor onze BLOOM producten afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen. Duurzamer kun je het dus niet krijgen! Circulariteit, well-being en energietransitie gaan hier hand in hand!” 

Nieuwe kleuren

De Arpa uniekleuren HPL zijn standaard uitgevoerd met deze BLOOM kerntechnologie, zegt Wendy. “FENIX was reeds in vier kleuren beschikbaar met de BLOOM technologie. Op de beurs hebben wij onze zes prachtige nieuwe FENIX BLOOM kleuren laten zien; Viola Orissa, Blu Shaba, Rosso Namib, Verde Kitami, Giallo Evora en Grigio Aragona. Het zijn stuk voor stuk prachtige uitgesproken kleuren met alle eigenschappen van het innovatieve materiaal: uiterst mat oppervlak, zacht aanvoelend, anti- vingerafdruk – (h)eerlijk in de keuken! – en een thermische herstelling van kleine oppervlakkige krasjes. De nieuwe kleuren verrijken het kenmerkende en ze versterken de visuele uniciteit.”

Moodboard TUET.

Nieuw deep surface HPL voor interieurdesign

“Tijdens de beurs hebben we het publiek ook kennis laten maken met ons nieuwste product TUET”, zegt Wendy. “Dit is hét nieuwe deep surface HPL voor verticale toepassingen in interieurdesign. Het gevoel kenmerkt zich door de dansende golvende structuur die een sfeer van welzijn creëert. TUET is geïnspireerd op het Piëmontese moerasriet langs de Tanaro rivier. Het nodigt uit om aan te raken; de golven van het diepe oppervlak voelen zacht en aangenaam aan. Tja, in de keuken wil het oog immers ook wat!”

De reacties tijdens de beurs logen er niet om, lacht Wendy. “Bezoekers reageerden enthousiast!  Bovendien wordt TUET gezien als een mooi en budgetvriendelijk alternatief voor fineer.” 

TUET is beschikbaar, via de distributeurs (Baars en Boemhoff, Blok Plaatmateriaal, Holland Laminati en Leeuwerik Plaat), in twee decoratieve houtsoorten: Caravella light en Caravella dark. Deze houtkleuren laten zich uitstekend combineren met kleur en materialen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.