Platform over design en techniek in de keukenbranche
FRANKE onderscheiden met vijf prestigieuze awards

FRANKE onderscheiden met vijf prestigieuze awards

Twee bij de Red Dot Awards 2023 en drie bij de iF Design Awards 2023

Het winnende geïntegreerde systeem van Franke is het resultaat van de combinatie van de juiste elementen met een opmerkelijk innovatief ontwerp. Dit heeft het bedrijf vijf awards opgeleverd, twee bij de Red Dot Awards 2023 en drie bij de iF Design Awards 2023.

De baanbrekende producten van Franke zijn onderscheiden met prestigieuze vermeldingen bij de Red Dot Awards 2023 en de iF Design Awards 2023, twee van de belangrijkste internationale ontwerpwedstrijden die bedrijven en ontwerpers over de hele wereld uitnodigen om hun innovatieve concepten te prestenteren, die hun niet-aflatende toewijding weerspiegelen om de grenzen van innovatie en design te verleggen.

Met een scherpe focus op het creëren van geïntegreerde systemen die vorm en functie naadloos laten samensmelten, heeft Franke Home Solutions opnieuw aangetoond in staat te zijn om uitzonderlijke producten te leveren die de verwachtingen van de klant overtreffen.  De vakjury van de Red Dot Design Awards eerde Franke voor de nieuwe Icon Semi-Pro. Bij de iF Design Awards 2023 werd Franke geëerd voor de All-In, de Kubus 2 en Active Twist in de Black Matte-versie. De hoofdrolspeler, die bij beide gelegenheden werd uitgereikt, is de Mythos Masterpiece Collection.

Mythos Masterpiece Collection: langdurige schoonheid voor een premium keuken

De Mythos Masterpiece collectie is een exclusieve reeks premium producten die zorgvuldig zijn samengesteld met de nadruk op zowel esthetiek als functionaliteit. Deze collectie biedt design liefhebbers de vrijheid om een echt unieke en unieke look te creëren.

Met zijn prachtige roestvrijstalen spoelbakken, kranen, zeepdispensers, afvoerset, drukknoppen en spoelaccessoires is de Mythos Masterpiece collectie een verfijnde toevoeging aan elk huis. De roestvrijstalen spoelbakken in de collectie zijn voorzien van Franke’s exclusieve F-INOX-technologie, die de expertise van het bedrijf op het gebied van materialen en productduurzaamheid laat zien. De toepassing van een speciale coatingformule op de colour on metal PVC-technologie creëert een spoelbak met een glad oppervlak die zorgt voor langdurige schoonheid.

De spoelbakken zijn hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en hittebestendig, waardoor ze perfect zijn voor zelfs de drukste keukens. De eigenschappen van de roestvrijstalen spoelbakken maken ze ook bestand tegen vingerafdrukken en markeringen, waardoor ze langer mooi blijven.

Naast de uitzonderlijke functionaliteit is de Mythos Masterpiece collectie ook een kunstwerk. De collectie biedt verfijnde metallic kleuropties, waaronder gedurfd antraciet, prachtig koper en sprankelend goud, waarmee designliefhebbers een werkelijk unieke look in de keuken kunnen creëren. Omdat elk onderdeel is ontworpen om naadloos op elkaar af te stemmen, zijn er eindeloze manieren om te mixen en matchen en zo een unieke keuken te creëren die perfect past bij elke smaak. Met zijn strakke, verfijnde design en uitzonderlijke functionaliteit zal deze collectie elke keuken naar nieuwe hoogten van schoonheid en functionaliteit tillen.

All-In: het systeem dat voedselbereiding revolutioneert

Eenvoudig, multifunctioneel, elegant, speels: All-In is het flexibele voedselbereidingssysteem van Franke dat een naadloze, intelligente workflow biedt. Het product bestaat uit een set universele modulaire accessoires die speciaal zijn ontworpen voor alle spoelbakken tot 540 mm. De accessoires regelen de maaltijdbereiding – en het opruimen – waardoor keukentaken veel efficiënter worden en er een vrije en leuke ruimte ontstaat. Door je aanrecht op een innovatieve en designgerichte manier te organiseren, kun je ten volle genieten van de kookervaring. Geoptimaliseerd, multifunctioneel, modern en met een geraffineerd vleugje stijl moderniseert en transformeert All-In in één klap de hele keuken.

De All-In, met 8 verschillende producten in 1, is duurzaam, praktisch en gedurfd door zijn elegante en eenvoudige designconcept en voldoet aan alle behoeften: van het bereiden van maaltijden tot het eigenlijke kookproces, van het schoonmaken tot het perfect opruimen van de keukenruimte. Het product is bovendien veilig, omdat het gemaakt is van Sanitised®-materiaal, terwijl de neutrale kleuren gemakkelijk te combineren zijn.

Kubus 2 en Active Twist Black Matte: de perfect geïntegreerde en uiterst professionele combo

Sommige producten zijn ontworpen om iconisch te zijn. Dat is het geval met Kubus 2, de Franke-spoelbak van Fragranite in de kleur Black Matte, die de perfecte metgezel is om de ideale workflow in de keuken te realiseren. De spoelbak is groter, waardoor het de perfecte ruimte biedt voor het afspoelen van borden en grotere voorwerpen; bovendien maakt de geïntegreerde plank voor accessoires het gemakkelijker om ze te gebruiken, waardoor het werk in de keuken soepeler en sneller verloopt.

Kubus 2 wordt, samen met Active Twist in de kleur Black Matte, bekroond. Het product biedt een innovatieve manier om de spoelbak te vullen en leeg te maken: naast het elegante en minimalistische ontwerp heeft Active Twist Black Matte een revolutionaire knop die de spoelbak met de kraan verbindt. Eenmaal gedraaid activeert de knop de afvoer: zo stroomt het water gemakkelijk, veilig en hygiënisch weg.

Zoals altijd streeft Franke naar een ontwerp dat zowel functioneel als elegant is. In dit opzicht zorgt Active Twist voor een schonere uitstraling van het werkblad, met een vloeiende, gebogen esthetiek met afgeronde randen, waardoor het ook een zeer gemakkelijk schoon te maken product is.

De kraan is ook uitgerust met een ECO-binnenwerk, ontworpen om zowel de waterstroom als de temperatuur te beperken en actief te helpen energie te besparen. Met een eerste beweging van de getrapte hendel levert de Active Twist voldoende water met voldoende druk, waardoor er tot 50% minder water wordt gebruikt.  Dankzij de temperatuurbegrenzer in het ECO-binnenwerk kan ook de hoeveelheid heet water worden geregeld en verminderd.

“We zijn verheugd om door de Red Dot- en de iF Design-jury’s te worden erkend als een leider in het ontwerp van woonkeukens en bewijzen opnieuw de inzet van Franke om de beste innovatieve oplossingen in hun klasse te ontwikkelen voor echt esthetische, harmonieuze huizen. Het opnieuw winnen van de Red Dot Design Awards dit jaar en ook het verkrijgen van erkenning bij de iF Design Awards is het resultaat van onze voortdurende reis van het creëren van unieke producten, aangedreven door zeer functionele knowhow, modern elegant design en creativiteit. Als toonaangevende aanbieder van geïntegreerde systemen zijn we er trots op producten aan te bieden die synoniem staan voor elegantie en kwaliteit voor een perfect huis om in te wonen, elke dag opnieuw”, aldus Andrea Paiusco, Vice President R&D en Category Management bij Franke Home Solutions.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.