Platform over design en techniek in de keukenbranche
Geen enkele keuken dezelfde

Geen enkele keuken dezelfde

Maatwerk, naadloos, innovatief, kwalitatief hoogwaardige producten. Eigenschappen die gelden voor het hogere keukensegment. En daar zet Ourea op in met het assortiment van ABK innovent.

ABK innovent is een jonge Nederlandse fabrikant die meteen bij de opstart inzette op het ontwerp, innovatie, productie en assemblage van kwalitatief hoogwaardige keukencomponenten. De productie en assemblage gebeurt in Nederland zodat de kwaliteit steeds nauwlettend in de gaten kan worden gehouden.

Gespecialiseerde kennis

Roestvrijstaal is een materiaal dat de nodige kennis vereist, op vlak van het ontwerp, de productie en de montage. Dat beseffen zowel de fabrikant als Ourea, de verdeler in België van het assortiment van ABK Innovent. “We zijn vaak al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp van een keuken”, aldus Roeland Moors van Ourea. “Zo kunnen we onderscheidende keukenconcepten realiseren. Het resultaat is steeds een pareltje.”

Ourea: “Inox combineert mooi met andere materialen.”

 

Quasi onbeperkte mogelijkheden

De productie bij ABK vertrekt steeds van basisplaten van 2 op 6 meter, wat een zo goed als onbeperkte vrijheid oplevert qua maatwerk. De dikte van de werkbladen varieert tussen de 12,5 en 185 millimeter. “Die 185 millimeter is zeker niet de maximum dikte”, benadrukt de fabrikant. “Bovendien leveren we ook massieve 4 millimeter dikke werkbladen. Naast een precieze maatvoering en de verschillende mogelijke afwerkingen (geplooid, geborsteld, geschuurd, warmgewalst, en zo meer) besteden we veel aandacht aan het inwerken van spoelbakken en kranen, al dan niet in hetzelfde materiaal.”

Vinger aan de pols

ABK innovent volgt de trends in afwerkingen en kleuren op de voet. “Sterke contrasten en zwart als kleur zijn vandaag populair”, weet de fabrikant. “Met ons werkblad in gewalst roestvrijstaal en de toevoeging van zwarte elementen (spoelbak, kraan) spelen we hier op in. Het oppervlak is nog matter dan bijvoorbeeld de orbitaal geslepen finish en bovendien een stuk minder krasgevoelig. Het werkblad wordt nog wel behandeld met een speciale afwerking, maar blijft zijn natuurlijke karakter behouden. Elk werkblad heeft zijn eigen unieke handtekening, op vlak van kleur, glans en structuur.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.