Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Geen gaten meer in de showroom’ 
Het team van Onlinekeukenveiling.nl groeit!

‘Geen gaten meer in de showroom’ 

Een prima oplossing voor de oude keukenshowroommodellen!

Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen en vragen die regelmatig terugkeren bij de vakprofessionals van de keukenspeciaalzaken in Nederland? Iedere showroomverkoper zal het kunnen beamen: eigenlijk wil hij nieuwe showroommodellen plaatsen (natuurlijk om de consumenten te kunnen blijven verrassen), maar ja… wat doe je dan met de oude showroommodellen?  Weggooien? Demonteren? Ergens opslaan? Of zijn er nog verkoopopties? Genoeg mogelijkheden. Maar ja, wat is de beste oplossing? “Precies op die vraag hebben wij het enige juiste antwoord!” zeggen Leon van Wijk en Maurits van Heusden van Onlinekeukenveiling.nl.

Maurits van Heusden: ‘Wij garanderen hen een goede prijs voor de oude showroommodellen.’

Vanuit de inmiddels al meer dan een jaar in gebruik zijnde nieuwe locatie in Den Bosch (waar op 1500m² wordt gewerkt) vertelt hij dat de basis van de dienstverlening van Onlinekeukenveiling.nl eigenlijk heel simpel is. Maurits: “Wij zijn voor de keukenspeciaalzaken in het land hét platform dat ondersteunt bij de verkoop van showroomkeukens. Wij garanderen hen een goede prijs voor de oude showroommodellen. Slagen we er onverhoopt niet in om het door ons ingenomen showroommodel te verkopen aan een particulier of consument, dan komt deze uiteindelijk terecht bij onze partner Troostwijk Veilingen. Daar volgt dan een kijkdag en… de veiling sluit.”

Vele vierkante meters in het magazijn.

“Wij zorgen er dus voor dat de winkels geen ‘gaten’ hebben in hun showrooms”, vervolgt hij. “Naast showroomkeukens ondersteunen we tevens bij een apparatuurwissel, voor zowel de keukenzaak als de leverancier. Wij dragen dus bij aan de continuïteit van de keukenshowrooms van Nederland. We nemen ze nogal wat zorgen, gedoe en georganiseer uit handen. Immers, zodra het oude model door ons is opgehaald, kan de nieuwe meteen in de showroom worden geplaatst.”

In het magazijn in Den Bosch staan gemiddeld 100 (voormalige) showroommodellen en tweedehandskeukens die dan worden verkocht aan particulieren. 

De groei van ons bedrijf zit er goed in, zegt Leon. “Zeker toen we ruim een jaar geleden verhuisden naar een veel grotere locatie. We merken dat we het steeds drukker krijgen en we ervaren ook dat onze naamsbekendheid flink is toegenomen, zowel bij de keukenspeciaalzaken als bij particulieren. We hebben een goed functionerende website waar we de consumenten het assortiment laten zien. 

Het pand in Den Bosch dat inmiddels al ruim een jaar in gebruik is.

Men weet dat men bij ons voor een goede prijs een showroom- of tweedehandskeuken kan aanschaffen. De verkoop lukt bijna altijd. Dit laatste is uiteraard ook in het belang van de keukenspeciaalzaak, die dan de euro’s terugziet voor zijn showroomkeuken.”

Maurits en Leon vertellen dat ze uiteraard graag in gesprek gaan met de keukenspeciaalzaken in Nederland en België, die nog geen samenwerking hebben met Onlinekeukenveiling.nl. “Sowieso leuk om kennis te maken met elkaar, maar iedere gesprekspartner zal ook snel ontdekken dat onze wijze van werken feitelijk heel simpel is. Wij vormen met ons businessmodel gewoon een prima oplossing voor alle oude keukenshowroommodellen. Hoe eenvoudig kan het leven soms zijn!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.