Platform over design en techniek in de keukenbranche
Geen kopieën meer, klanten willen opnieuw ‘the real stuff’

Geen kopieën meer, klanten willen opnieuw ‘the real stuff’

Marmer is opnieuw een populair materiaal in de keukenbouw. Het is nooit helemaal weg geweest, maar voelde enige tijd toch de concurrentie van keramiek en imitatiemarmer. “We merken dat er opnieuw gekozen wordt voor de real stuff”, zegt Carl Serry, zaakvoerder van steenhouwerij Ligne Pierre. 

Als steenhouwerij en specialist in maatwerk heeft Ligne Pierre uit Boortmeerbeek een goed zicht op de trends in natuursteen. Voor keukens merkt het bedrijf op dat er weer vaker gegrepen wordt naar een echte marmer in plaats van de imitatieproducten in keramiek. “Mensen kiezen weer voor dat unieke uitzicht en de warme aanraking van marmer”, zegt zaakvoerder Carl Serry. “En terecht. Marmer verliest nooit zijn schoonheid.”

Nochtans biedt Ligne Pierre naast natuursteen ook keramiek, kwarts- en marmercomposiet aan. “We kennen de voor- en nadelen van onze producten en zullen onze klanten dan ook zo adviseren. Het perfecte product bestaat niet. Zo moet je er bij marmer rekening mee houden dat je sneller gebruikssporen ziet. De klant kiest zelf in hoeverre hij met die nadelen kan leven.”

Natuur zijn gang laten gaan

Technisch gezien zijn er betere keuzes dan marmer. Je ziet er sneller de onvolmaaktheden en putjes en krassen in. Tegelijk is dat net de charme van natuursteen. Laten leven en die kleine imperfecties omarmen. “Zit je echt met een bepaald probleem, dan is een beschadiging of foutje in marmer snel opgelost en bijgewerkt zonder dat je met opvallende verschillen zit”, vertelt Carl Serry. “Keramische stenen zijn in sé perfect afgewerkte materialen waar je zelden defecten aan ziet. Gaat daar iets aan stuk, blijf je dat wel zien.”

Natuursteen is een puur en elegant product. Voor de kleuren wordt dan ook vaak terug gegrepen naar de natuurlijke tinten. De wit-zwarte variant blijft populair, maar ook bruin en groen zijn in opmars. “Marmer is tijdloos en verliest nooit zijn schoonheid. Kopieën kunnen nog zo volmaakt zijn en net echt lijken, het blijven imitaties”, besluit Carl Serry. “Er gaat niets boven een echte natuursteen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.