Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Greeploze opening van o.a. koelkasten

Foto-1-Hettich
Het nieuwe elektromagnetische deuropeningssysteem Easys Compact voor het eerst in gebruik.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Hettich

25 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Meubelbeslagspecialist Hettich en keukenfabrikant SieMatic sloegen tijdens de Küchenmeile de handen in elkaar. Het nieuwe elektromechanische deuropeningssysteem Easys Compact van Hettich werd namelijk voor het eerst getoond én ingezet, in een koelkast van Gaggenau.

“Easys Compact is de perfecte deuropener voor het greeploze design van onze keukens”, getuigt Carl-Heinrich Moning. Hij is ingenieur bij SieMatic en zag tijdens de Küchenmeile de voordelen van dit nieuwe systeem. “Altijd betrouwbare en veilige activatie, een enorme openingskracht zodat zelfs bij zware deuren één eenheid voldoende is, en de druksensor kan op iedere gewenste hoogte worden aangebracht wat altijd voor comfort zorgt”, somt Moning op.

Easys Compact, in witte of donkere uitvoering beschikbaar, kan optisch onopvallend worden geïntegreerd.

Eenvoudige installatie

Easys Compact heeft zijn naam niet gestolen. De slanke eenheid kan immers dankzij zijn compacte formaat in een groot gedeelte van de beschikbare koelkasten worden toegepast. “Easys Compact maakt gebruik van de voorgeboorde gaten in de koelkast”, horen we van Hettich. “Bovendien is er ook de intuïtieve stekkerverbinding die fouten bij de montage uitsluit en een snelle inbouw garandeert. Aangezien Easys Compact onafhankelijk van de kast wordt bevestigd, kunnen zelfs standaardkasten worden gebruikt.”

Waaier aan mogelijkheden

De vrije positionering van de druksensor maakt dat zowel grote als kleine koelkastgebruikers op een comfortabele manier de koelkast kunnen openen. “Maar ook bij meubels en andere elektrische apparatuur is Easys Compact toepasbaar”, benadrukt Hettich. “Zeker wanneer je weet dat Easys Compact ook geopend kan worden zonder aanraking, namelijk met een slimme voice control.” Easys Compact is beschikbaar in een witte of een donkere uitvoering, standaardkleuren die toestaan het systeem optisch onopvallend te monteren. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht