Platform over design en techniek in de keukenbranche
Grootste aanbod van natuursteen inspireert

Grootste aanbod van natuursteen inspireert

Met een goed georganiseerde eigen ontginning en aankoop – op vele verschillende locaties en in groeves over de gehele wereld – én ook met de pure productie en distributie van natuursteen, timmert Brachot al vier familiegeneraties stevig aan de weg. Niet voor niets heeft het Belgische bedrijf in meer dan eeuw een imposant marktaandeel verworven. De prachtige Stone Gallery – of zo men wil: de showroom – in Deinze (B) is het inspirerende paradepaardje van 5.000m², want juist dáár ontdekt elke ambitieuze natuursteenliefhebber de mogelijkheden. Van natuursteen tot samengestelde materialen: het gamma is groot.

Genoeg te zien bij ons in Deinze (B). De consument kan in samenspraak met zijn keukenbouwer of architect een eigen plaat uitkiezen (Beeld: Home Sweet Home – Nick Cannaerts)

“Juist daarom durf ik hier te stellen dat Brachot Surfaces hét merk is geworden voor platen geschikt voor keukenbladen”,  zegt Laurence Roelens, verantwoordelijk voor de marketing bij de producent en totaalaanbieder in natuursteen, keramiek en composiet. “Als je meer dan 120 jaar ervaring hebt en daardoor dus alle knowhow in huis hebt, dan kun je met recht zeggen dat de oplossingen voor het keukeninterieur altijd voorhanden zijn. We hebben een groots aanbod in natuursteen in Europa. Ik denk dat we intussen al op zo’n 800 verschillende materialen aan voorraad zitten. Genoeg te zien dus bij ons in Deinze. De consument kan in samenspraak met zijn keukenbouwer of architect een eigen plaat uitkiezen. Bovendien zijn onze adviseurs altijd aanwezig om toevoegende expertise te delen. Natuurlijk kan de bezoeker na afloop staaltjes en documentatie meekrijgen.”

Natuursteensoorten met de exclusieve looks van marmer zijn in opkomst.(Beeld: Home Sweet Home – Nick Cannaerts)

Trends

“Vooral kwartsieten zijn in opkomst”, legt Laurence uit. “Deze natuursteensoort, met de exclusieve looks van marmer,  is zuur-, kras- en hittebestendig. Door hun hoge onderhoudsvriendelijkheid is dit materiaal onder meer geschikt als duurzaam keukenblad.” Een goed ander voorbeeld is Uniceramica. “Met deze keramiekcollectie bieden we 13 unieke Italiaanse designs. Dit eigentijdse gamma speelt bovendien helemaal in op de woontrends van nu. Het is overigens een trend die betaalbaar is want de prijs-kwaliteitsverhouding is zeer aantrekkelijk. De Uniceramica is derhalve dan ook prima geschikt als basis voor een keukenblad.” Bezoek aan de Stone Gallery in Deinze (B) is alleen mogelijk op afspraak via ww.brachotsurfaces.com. Op voorhand dient men dan ook de interesse of mogelijke toepassing aan te geven zodat de juiste adviseurs ter plekke kunnen zijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.