Platform over design en techniek in de keukenbranche
Häfele bestaat 100 jaar
1. Zo’n 10 jaar na oprichting verhuizen de oprichters naar Nagold in het Zwarte Woud, het toenmalige centrum van de meubelindustrie.

Häfele bestaat 100 jaar

Innovatiekracht, moed en optimisme

Dit jaar viert Häfele haar 100-jarig bestaan! Een bedrijf met een verhaal. Want wat begon als een tweemanszaak in het Duitse Zwarte Woud, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider.

Sibylle Thierer draagt haar CEO-stokje over aan de 45-jarige Gregor Riekena.

Van tweemanszaak tot marktleider

In 1923, wanneer de inflatie in Duitsland op zijn hoogst is, nemen de nog jonge Adolf Häfele en Hermann Funk hun lot in eigen hand en zij richten op 1 december de speciaalzaak “Erzeugnisse der Eisenwaren- und Werkzeugindustrie”op. Het nog jonge bedrijf specialiseert zich in materiaal voor meubelmakers en verhuist naar Nagold in het Zwarte Woud, het toenmalige centrum van de meubelindustrie. In 1971 verschijnt de eerste “Der Groβe Häfele”, ’s werelds grootste catalogus voor meubelbeslag en accessoires en is nu wereldwijd in meer dan 20 talen verkrijgbaar. In oktober 1986 wordt Häfele B.V. actief op de Nederlandse markt met de opening van een kantoor in het centraal gelegen Apeldoorn. De eerste Nederlandse versie van “De Grote Häfele” komt 3 jaar later uit in 1989. Het begin van De Grote Häfele als hét naslagwerk voor meubel- en bouwbeslag in de Nederlandse meubelbranche. In 2004 wordt de Nederlandse website gelanceerd; het startpunt van de focus op online verkoop. Dankzij deze digitale stap is de groei sterk in de jaren sindsdien. Mede als gevolg van deze groei is de 3e verhuizing van het kantoor een feit. In 2020 betreedt Häfele Nederland een open en inspirerend nieuw kantoor aan de Tweelingenlaan 46 in Apeldoorn.

De eerste “Der Große Häfele” verschijnt. ’s Werelds grootste catalogus voor meubelbeslag en – accessoires.

CEO-overdracht

Wat begon als een familiebedrijf, blijft een familiebedrijf. Afgelopen 20 jaar stond Sibylle Thierer aan het roer van de multinational.

“Zonder beslag zijn meubels niet meer dan een stapel planken.”

Deze uitspraak, die ze in 2007 deed, was treffend en maakt de basis en het belang van het Häfele assortiment direct duidelijk. Het maakte meubelbeslag van een onopvallend tot een onmisbaar element voor planners, ontwerpers en medewerkers in de meubelindustrie.

Afgelopen januari droeg Sibylle Thierer haar functie over aan de nieuwe CEO Gregor Riekena, die jarenlang diverse functies bekleedde bij Häfele. De 45-jarige Riekena wordt nu de tweede niet-familiale CEO van de Häfele Groep.

Sibylle Thierer blijft echter voorzitter van de Raad van Bestuur. Haar stem zal dus ook in de toekomstige besluitvorming van de ondernemingsgroep te horen zijn. De generatiewisseling die nu plaatsvindt, is de uitvoering van een lang gepland en goed voorbereid opvolgingsplan.

“Met deze verandering aan de top onderstrepen we vol vertrouwen onze start in de volgende Häfele eeuw”, zegt de scheidende CEO, die trouw blijft aan haar motto van: “Stilstaan is een stap achteruit”.

Toekomst

De Häfele Groep gebruikt zijn 100e verjaardag niet alleen om terug te blikken op vroegere prestaties, maar ook voor een herstructurering onder het motto “Klaar voor de toekomst”.

Häfele blijft verder groeien en investeren in een duurzame toekomst. Na de opening van het nieuwe, volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn in Noordrijn Westfalen om snelle levertijden te kunnen garanderen, is nu het Häfele Dynamics Centre in aanbouw. Een hightech, creatief en groen complex gericht op ontwikkeling van de regio.

Innovatiekracht, moed en optimisme: deze kwaliteiten hebben Häfele vanaf het prille begin gekenmerkt. Met succes! De oorspronkelijke 2-manszaak is uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming, Häfele SE & Co KG, met vestigingen in 38 landen en meer dan 8.000 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.