Platform over design en techniek in de keukenbranche
Hand in hand naar een hoger niveau

Hand in hand naar een hoger niveau

Een handige kraan die verschillende soorten water tevoorschijn tovert én bovendien beschikbaar is in tal van trendy afwerkingen. De Quooker-kraan, bezig aan een stevige opmars, tilt een spoeltafel, in welk materiaal en afwerking deze ook is vervaardigd, naar een hoger niveau.

De spoeltafel en de kraan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zie je een spoeltafel, dan zie je een keukenkraan. “Een Quooker-kraan voegt bovendien wat extra’s toe ten opzichte van een traditionele keukenkraan”, stelt de fabrikant. “Naast gewoon water is het immers mogelijk om gekoeld en bruisend, koud, warm of kokend water uit één en dezelfde kraan tevoorschijn te toveren. Die verschillende opties komen er natuurlijk niet zomaar. Een kokendwaterreservoir, een gekoeldwaterreservoir en een CO2-cilinder die onder de spoelbak komen te staan, zorgen hiervoor. Meteen een handige invulling van de ruimte én verschillende ‘soorten’ water uit één kraan. Heel eenvoudig, heel gebruiksvriendelijk, energiezuinig, duurzaam en vooral heel veilig.”

naamloos-2-kopieren

Messing patina, een afwerking die nooit dezelfde is.

 

Trendy kleurtje

Zwart blijkt nog steeds een trendy kleur in de keuken te zijn, gaande van zwarte accenten tot een keuken helemaal in het zwart. Dat is ook Quooker niet ontgaan. Vorig jaar stelden ze reeds een zwarte afwerking voor de kranen Quooker Fusion en Quooker Flex voor. “Een elegante kleur die wat mysterie met zich meebrengt maar bovendien ook stoer en uitgesproken is”, klinkt het. Door de zwarte kraan te combineren met materialen als terrazzo, marmer en messing wordt de kracht van de kleur onderstreept terwijl de eenvoud naar voren wordt gebracht bij een samenspel met beton. Tijdens Batibouw dit jaar kwam Quooker met een nieuwe afwerking: ‘messing patina’. Deze komt er voor de kranen Fusion en Classic Fusion en betreft een laag die op het messing ontstaat door oxidatie. “Het leuke van deze oxidatielaag is dat deze in de loop der jaren van kleur zal veranderen”, omschrijft de fabrikant. “Aanrakingen hebben een invloed hierop dus daar waar je de kraan vastpakt zal de kleur anders worden.”

naamloos-3-kopieren

Gekoeld en bruisend, koud, warm of kokend water uit één en dezelfde kraan.

 

De kraan die alles kan

De spoeltafel, en dus ook de keukenkraan, is het centrum van de keuken geworden. “Ga maar eens na hoeveel handelingen gebeuren waarbij water nodig is. Handen wassen, het (avond)maal bereiden… “De keukenkraan moet mooi zijn en tot veel handelingen in staat zijn”, vindt Quooker. “Meer zelfs, wij vinden dat ze ‘alles’ moet kunnen. De Quooker-kraan is dan ook een mooi staaltje techniek waarvoor we maar liefst 80 patenten in handen hebben, gaande van het mechanisme van de kraan zelf tot de componenten die voor de veiligheid en de energiezuinigheid zorgen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.