Platform over design en techniek in de keukenbranche
Handen wassen helpt

Handen wassen helpt

Een goede handhygiëne is een must. De handen regelmatig én op de correcte manier wassen reduceert namelijk de kans op eventuele besmetting en het optreden van voedselvergiftigingen.

Elk lokaal waar levensmiddelen worden verhandeld of bereid, moet voorzien zijn van een handwasbakje. Een handwasbakje alleen is niet voldoende. Zijn eveneens verplicht: stromend warm én koud water, een verdeler met vloeibare zeep, wegwerphanddoekjes en een hygiënisch (pedaal)vuilnisbakje om de handdoekjes in weg te gooien.

foto-2-delabie-kopieren

Een handwasbakje uit bacteriostatisch RVS304.

 

Eenvoudige handeling

De handen correct wassen lijkt een evidentie. Zeker als je weet welke problemen er kunnen rijzen bij een onvoldoende handhygiëne. In het gamma van Delabie zijn normconforme handwasbakjes beschikbaar, die voldoen aan de eisen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. “Zo zijn er onze handwasbakjes vervaardigd uit bacteriostatisch RVS 304”, benadrukt de fabrikant. “Door het aantal onderdelen en koppelstukken te beperken, verhinderen we het ontstaan van bacteriehaarden en onzuiverheden.” De bediening van de kraan gebeurt ofwel met de knie (een simpele druk op de voorkant volstaat), ofwel automatisch wanneer de kraan handen opmerkt.

foto-1-delabie-kopieren

Alle producten in het gamma van Delabie voldoen aan de hygiënenormen.

 

Ook de accessoires

Een normconform handwasbakje moet er dus zijn. Maar ook elk accessoire moet aan deze hygiënische normen voldoen. Denk maar aan de zeephouder die aanwezig is. “We ontwerpen elk product met de normen in ons achterhoofd”, bevestigt Delabie. “Alle producten in ons ruime assortiment voldoen aan de gestelde eisen.”

Architect@Work

Delabie was prominent aanwezig tijdens de voorbije editie van Architect@Work. Niet alleen als standhouder maar eveneens als sponsor van ‘Eren & Citeren’, een nieuw boekje van de hand van Filip Canfyn. In ‘Eren & Citeren’ verzamelde Canfyn een twintigtal belangrijke Belgische architecten die niet alleen een mooi oeuvre hebben nagelaten, maar die ook iets te zeggen hadden of hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.