Platform over design en techniek in de keukenbranche
Help de consument euro’s te besparen met duurzame kokendwaterkraan

Help de consument euro’s te besparen met duurzame kokendwaterkraan

Ook op zoek naar manieren om de klant te helpen met het besparen van energie en water? “De oplossing zit in het keukenkastje”, zegt Herbert van der Graaff, Trade Marketeer bij Quooker International. “Als je daar een Quooker-reservoir neerzet, kun je het energie- en waterverbruik terugbrengen. De belangrijkste bijvangst? De consument bespaart euro’s!”

Natuurlijk wil elke consument weten hoe groot de besparingen werkelijk zijn. Quooker heeft een slimme bespaarcheck op de eigen website gelanceerd. “We raden iedereen aan om die eens te doorlopen. Of, bij verkoop van een keuken in een showroom: doe het samen met de klant. Binnen een minuut heb je een helder antwoord. Zeker weten dat de consument daar enthousiast van wordt.” Doe de bespaarcheck op www.quooker.nl/bespaarcheck

“Iedereen die een kraan van dit merk aanschaft, maakt een duurzame keuze”, zegt Herbert. “Een Quooker verbruikt namelijk maar heel weinig energie. Dat komt doordat het reservoir met kokend water zó goed geïsoleerd is, dat er slechts 10 watt nodig is om het water boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: dit is minder energie dan wat het gebruik is van een gemiddeld internetmodum!”

Minder water

“Ook kun je met een Quooker water besparen. Doordat je nooit méér dan de gewenste hoeveelheid kokend water tapt, gaat er geen druppel verloren”,  zo vervolgt hij. “Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!”

Volgens Herbert is ‘maximaal besparen’ dan ook het doel, bijvoorbeeld met het Quooker- COMBI reservoir. “Met energie label A is het de meest energiezuinige warm- en kokendwatervoorziening in de keuken en de perfecte vervanger voor de traditionele keukenboiler. Omdat het reservoir alleen op de koudwaterleiding wordt aangesloten, kan de warmwaterleiding in de keuken vervallen. Omdat het koude water uit de waterleiding wordt gemengd met het kokende water uit het COMBI-reservoir is er direct warm water beschikbaar. Wachten op warm water behoort dus tot het verleden. Ook met een warmtepompsysteem vormt het reservoir een ideale combinatie. De gehele inhoud van het voorraadvat van de warmtepomp kan gebruikt worden in de badkamer. Is er wel een warmwaterleiding in de keuken aanwezig, dan is het COMBI+ reservoir de beste oplossing.”

Maar er is meer… Herbert vervolgt: “Wil je naast warm, koud en kokend, ook bruisend en gekoeld water uit de Quooker halen, rust hem dan uit met een Quooker CUBE. Ook dat is een verantwoorde, duurzame keuze. Hiermee hoef je namelijk geen plastic flessen meer te kopen, die je vervolgens zou moeten koelen in de koelkast. In plaats daarvan maak je gebruik van een zeer zuinig gekoeld waterreservoir onder in je keukenkast en herbruikbare koolzuurcilinders. Het door de gootsteen spoelen van oude mineraalwater waar de prik uit is, behoort tot het verleden!”

Het streven naar duurzaamheid is dus – zo blijkt – de rode draad van het bestaans­recht van Quooker. “Het is een kwestie van ‘Practice
What You Preach’”, zo besluit Herbert. “Ons eigen pand in Ridderkerk is bijvoorbeeld bedekt met 900 zonnepanelen en op onze Return & Recovery afdeling recyclen we oude producten. Linksom of rechtsom: een kokendwaterkraan van Quooker is hoe dan ook een verantwoorde én duurzame aanschaf.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.