Platform over design en techniek in de keukenbranche
Het epicentrum van Duitse keukens
Area30 blijft groeien, zowel qua beursoppervlakte als qua aantal exposanten en productgroepen.

Het epicentrum van Duitse keukens

Gedurende één week per jaar ligt het epicentrum van de wereld in en om Löhne, langs een deeltje van de autosnelweg A30 die zijn naam gaf aan het gebeuren. De Küchenmeile A30 komt langzaam weer tevoorschijn aan de horizon. Maar liefst 27 keukenfabrikanten slaan de handen in elkaar en organiseren opnieuw hun opendeurdagen. En tal van nevenactiviteiten serveren extra keukenlekkers. Op naar een nieuwe editie van de Küchenmeile!

Het prachtige landgoed Gut Böckel ontvangt tal van fabrikanten die in de gerestaureerde gebouwen een ideale en inspirerende setting vinden.

De Bundesautobahn 30, ook wel A30, is een Duitse autosnelweg van 138 kilometer lang. De snelweg begint bij de grensovergang Bad Bentheim Autobahn, in het verlengde van de Nederlandse A1, en gaat via Osnabrück naar Bad Oeynhausen waar aansluiting wordt gemaakt op de A2. Gedurende bijna het hele jaar is deze A30 een autosnelweg net als alle andere in Duitsland. Maar gedurende één week in september, en bij uitbreiding even ervoor en even erna, verandert deze autosnelweg in een kolkende keukenmassa. Die ene week in september is het uiteraard de Küchenmeile A30 die, samen met een pak events, de keukensector van Duitsland en omliggende landen samenbrengt. De gezamenlijke opendeurdagen van de keukenfabrikanten rondom de A30 vinden plaats van 17 tot en met 23 september. De namen van de 27 aangesloten fabrikanten vindt u op de website.

Paddenstoelen uit de grond

Het succes van de gezamenlijke opendeur­-dagen bleef niet lang onopgemerkt. Fabrikanten zonder vestiging in de buurt wilden maar wat graag ook aanwezig zijn zodat bezoekers hun showroombezoeken konden combineren met één of meerdere bijkomende stops. De invulling van deze extra events variëren, van een echte vakbeurs (Area30) tot samenwerkingen van fabrikanten die (tijdelijke) showrooms samenbrachten.

Groeiende beurs

Beursorganisator Trendfairs richt in Löhne al voor de 11e keer de beurs Area30 in. “Het wordt de grootste tot nu toe”, klinkt het enkele maanden voor de aftrap wordt gegeven. “Meer exposanten, meer ruimte, meer productgroepen dan voor de uitbraak van de coronapandemie.” Met meer dan 130 zullen ze zijn, de exposanten die de almaar groeiende beursoppervlakte vullen. Dit jaar komt er weer 20% bij tot meer dan 12.000 m². Ook nieuw: een aantrekkelijke buitenzone waar fabrikanten van buitenkeukens en producten die er thuishoren in hun natuurlijke habitat hun ontwikkelingen tonen. Trendfairs zorgt voor een dagelijkse update van de exposantenlijst die online geraadpleegd kan worden.

Meer en meer extra stekjes

Ook het vermelden waard zijn House4Kitchen waar Franke, Gaggenau, Neff, next125 en Schüller de handen in elkaar slaan, en Architekturwerkstatt met Leicht, Liebherr, V-ZUG, Inalco en GESSI. Net als Area30 vinden we deze gezamenlijke initiatieven in Löhne, dat in september uitgroeit tot het keukenepicentrum bij uitstek. En een kwartiertje verderop, meer bepaald in het prachtige landgoed Gut Böckel te Rödinghausen, staan nog meer fabrikanten te trappelen om hun nieuwste aanwinsten in het assortiment op de bezoekers los te laten. Het belooft weer de moeite waard te worden!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.