Platform over design en techniek in de keukenbranche
Het is gedaan met eindeloos zoeken in het donker
Meteen licht als de keukenkast of -lade opengaat? Het kan dankzij SIL-LED 2.

Het is gedaan met eindeloos zoeken in het donker

Niets zo irritant als een slechte lichtsituatie in de keuken wanneer je er aan de slag bent. Niet de juiste lichtkleur, niet de juiste helderheid of simpelweg onvoldoende licht. Misschien zijn de lichtpunten dusdanig geplaatst dat je zelf voor schaduw zorgt. HERA to the rescue.

De afgelopen twee jaar greep de coronapandemie de wereld bij de nek en hield ons in een wurggreep. Door de maatregelen om de verspreiding ervan in te dammen, werden mensen verplicht thuis te werken. Vakanties werden uitgesteld. Een gevolg van deze beslissingen werd door veel fabrikanten van allerlei producten snel opgemerkt: consumenten investeerden meer in hun eigen woning. Ook HERA pikte deze trend op en zag bovendien ook dat consumenten meer belang hechtten (en nog steeds hechten) aan kwaliteit en design. “Onze nieuwe spots FAR en FAQ passen perfect in dit plaatje”, aldus Michael Hoekstra van HERA. “Maar ook de SIL-LED 2 die de keukenkast binnenin verlicht, komt bij veel mensen als geroepen.”

FAR 58 in een inbouwkast.

Licht in de kast en lade

Je kent het wel. Het is al wat donkerder in de keuken en je wilt snel iets uit de keukenkast pakken. Uiteraard vind je niet wat je nodig hebt en de irritatie stijgt. “SIL-LED 2 is het antwoord op dit probleem”, snelt Hoekstra ter hulp. “Gaat het keukenkastje of de -lade open, dan gaat het licht automatisch aan. Bij sluiten van de kast of lade gaat het licht weer uit. Een geïntegreerde, contactloze sensorschakelaar regelt dit allemaal. Een ‘Soft On’ en ‘Soft Off’-functie is beschikbaar.” SIL-LED 2 is beschikbaar met warm wit of neutraal wit licht (ongeveer 3000K respectievelijk 4000K en CRI>80) en in verschillende individuele lengtes.

Ook in legplanken en het plafond zijn FAR en FAQ inzetbaar, hier de FAQ 68.

Uitstekend licht

Geen vakantie, geen probleem. Consumenten investeerden (en doen dat nog steeds) het vrijgekomen budget in de eigen woning. Kwaliteit en design zijn aandachtspunten. “FAR en FAQ zijn nieuwe spots die aan deze verwachtingen voldoen”, bevestigt Hoekstra. “Een behuizing van kwalitatief hoogstaand metaal, elegant vormgegeven, een uitstekende kleurweergave en individueel controleerbare optieken zijn maar een paar sterke punten van de nieuwe spotlights. Eveneens beschikbaar: een dynamische versie waarbij de kleurtemperatuur instelbaar is tussen 2700 en 5000K. FAR en FAQ, verkrijgbaar in een ronde en vierkante uitvoering voor boor­gaten van 55 en 68mm. Ook aan de installatie werd ruimschoots aandacht besteed. Zo is er een plug-in kabel die eenvoudig installeren en de-installeren, bijvoorbeeld bij verbouwingen, mogelijk maakt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.