Platform over design en techniek in de keukenbranche
Hoe de kookplaat anno 2022 inspireert!
Als we het hebben over de ware magie van de kookplaat, dan gaat het vaak over de topgerechten die ermee worden klaargemaakt. De liefde van de mens gaat immers altijd nog door de maag! Maar ook visueel en functioneel zorgt de kookplaat voor grote verwondering. De integratie in het werkblad levert visuele rust op.

Hoe de kookplaat anno 2022 inspireert!

Als we het hebben over de ware magie van de kookplaat, dan gaat het vaak over de topgerechten die ermee worden klaargemaakt. De liefde van de mens gaat immers altijd nog door de maag! Maar ook visueel en functioneel zorgt de kookplaat voor grote verwondering. De integratie in het werkblad levert visuele rust op. Logisch: de keuken werd in de afgelopen jaren steeds meer een onderdeel van onze manier van leven. Het oog wil ook wat! En dan hebben we het nu nog niet eens gehad over de vele handige functies van de kookplaat!

Feit: koken op inductie is vooral bij gezinnen in een flinke stroomversnelling geraakt. Het dagelijkse druk-druk-druk-credo wordt tijdens etenstijd nu geminimaliseerd. Ook thuis is men immers op zoek naar efficiëntie én tijdwinst. Elke maaltijd is door de FullFlex van V-ZUG in een snel tempo klaar, de inductie is energiezuinig en ook de weinige risico’s die eraan verbonden zijn, spreken gebruikers aan. Maar vergeet niet het visuele aspect. Keukens en woonkamers versmelten tot één geheel, vaak ook met een kookeiland in het midden, en dan is een inductiekookplaat (met geïntegreerde werkbladafzuiging) dé topper bij uitstek. V-ZUG beschikt over een mooi assortiment inductiekookplaten die bovendien voorzien zijn van handige functies.      

Unieke kooksensatie  

Maaike Dickx, verantwoordelijk voor de marketing in Nederland, vertelt: “De FullFlex is een handige kookplaat waarbij geen afgebakende kookzones bestaan. 100% flexibiliteit dus. Zes kookpotten of -pannen vinden eenvoudig hun plaats op het glaskeramische oppervlak. Het kookveld detecteert automatisch de positie en de grootte van de potten en pannen. Het bedienen van de kookplaat gebeurt via een groot en duidelijk kleurendisplay. Ook informatie over de verschillende programma’s zijn vindbaar via dit kleuren­display. Het gemak dient de mens!”

De FullFlex is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, een grote (90cm) en een kleinere (70cm). Dankzij die kleinere uitvoering genieten gebruikers met wat beperktere ruimte in de keuken eveneens van alle voordelen van het FullFlex-inductiekookveld.      

Koken én afzuigen 

Een inductiekookveld met geïntegreerde afzuiging is ook steeds meer in trek, zo blijkt. “We hebben met onder meer de Fusion zo’n oplossing in ons assortiment opgenomen”,  vertelt Maaike. “De uitgekiende techniek van de MaxiFlex-kookvelden en de werkblad­afzuiging die heel performant de kookdampen direct naast de potten en pannen naar beneden afzuigt, zorgt ervoor dat gebruikers zich volledig toe kunnen leggen op het koken zelf. Ook de Fusion heeft een grafisch display met aanraakbediening om via het menu op zoek te gaan naar de gewenste informatie of het benodigde programma. De thuiskok voelt zich ineens een professionele kok!”         

Toestellen communiceren      

Met OptiLink gaat V-ZUG verder, zo stelt Maaike. “Waar bij de eerder genoemde toestellen de gebruiker zelf alles in handen heeft, zorgt OptiLink voor een automatische afstemming op elkaar van kookplaat en afzuigkap. Dit betekent dat het afzuigvermogen van de afzuigkap harder gaat wanneer meer potten en pannen op het kookveld staan. En andersom. Het resultaat is een optimale luchtkwaliteit in de keuken zonder dat iemand de afzuigkap hoeft te bedienen. Er is bovendien geen overtollig lawaai meer. En dát is best prettig als je uitgaat van het feit dat de keuken anno 2022 ook de plek is geworden waar de mensen samenkomen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.