Platform over design en techniek in de keukenbranche
Hoe de vakman zijn slagkracht en efficiëntie kan verhogen zonder zware investeringen

Hoe de vakman zijn slagkracht en efficiëntie kan verhogen zonder zware investeringen

Vooral voor de jonge startende generatie is het een enorme uitdaging om zich te manifesteren en te profileren in de zeer dynamische markt van interieurbouw. Zij zoeken continue naar efficiënte oplossingen die kunnen bijdragen tot hun rendabele groei. Met bescheiden middelen en een beperkt machinepark toch de hoogste kwaliteit kunnen afleveren, vergt vaak veel denk- en rekenwerk.

Duw in de rug

Voor het maatwerk zijn er in de markt tegenwoordig diverse betrouwbare partners die de jonge startende vakmannen daarbij zeer goed kunnen
helpen. We zoomen in dit artikel in op Optima, een merk van de LMC Group die, naast gemonteerde laden op maat, deze lente uitpakt met een zeer ruim en trendy aanbod in meubelfronten op maat. De oplossingen in maatwerk die zij als service aanleveren, is een duw in de rug voor de jonge ambitieuze professional.

De voordelen

Het complete aanbod wordt gepresenteerd in een overzichtelijke catalogus die de vakman kan meenemen naar zijn klant. Hij kan zodoende meubelfronten presenteren aan de hand van situationele foto’s met een duidelijk overzicht van beschikbare kleuren en decors in diverse kwaliteiten en afwerkingen: 4-zijdig afgekant, 3D-polymeer, lak, hout (fineer en massief), RVS en alu-kader met glas. Hiermee heeft de vakman steeds een bijzonder groot assortiment aan mogelijkheden bij de hand. Na opmeting kan hij de meubelfronten samen met de laden eenvoudig online configureren en in enkele kliks bestellen op optimastore.com via zijn persoonlijke account, waar de afgesproken netto-tarieven zichtbaar zijn. De verantwoordelijkheid van het gehele productieproces ligt bij Optima, die dan ook alles in het werk stelt om de beste kwaliteit te leveren. De vakman én zijn klant betalen immers maar één keer, dus geen vervelende verrassingen die hen marge kunnen kosten. Dit zijn belangrijke voordelen die bepalend zijn bij de keuze om zelf te maken, of uit te besteden. Een ander voordeel is dat Optima kan ingezet worden om de slagkracht te verhogen, bijvoorbeeld als het orderboek reeds goed gevuld is en daardoor de eigen productiecapaciteit vol zit. Dan kan uitbesteden een zeer slimme zet zijn.

Afwerkingen

De kwaliteit is ten alle tijd onberispelijk en de afwerking is zeer divers. Van mat tot ultramat, acryl en acryl metallic, van glanzend tot +gloss of met trendy decors zoals Tiles, Lava, Carbone of Crumble. Ook de Cleaf collecties Matrix, Sherwood, Pembroke en Ares zijn beschikbaar. Maar ook afwerkingen in Oude leisteen eik, Factory of Roest en diverse houteffecten zijn te ontdekken in het ruime aanbod. In lak is de volledige range in RAL, SIKKENS of NCS bestelbaar. Voor de meest edele, warme en natuurlijke beleving zijn er de massief houten fronten die verkrijgbaar zijn in ruwe uitvoering, gebleekt, naturel vernis of geolied. En voor de meer industriële look kunnen er meubelfronten op maat worden geleverd in RVS, of in glasdeur met alu-kader al dan niet met onzichtbaar ingewerkte Airscharnier. 

Ingewerkte grepen

Het model Linate heeft een uitgefreesde J-vorm voor een functionele en comfortabele greep. Een fraaie afwerking met een perfect esthetisch resultaat. Linate is verkrijgbaar in matte of glanzende uni-kleuren en in hout­decors. De modellen Luna en Uma zijn voorzien van respectievelijk een L-greep en U-greep in de uitvoeringen mat zwart of mat wit, RVS look of geanodiseerd zilver. De L- en U-vormen kunnen worden gecombineerd waarbij de U-vorm ook handig is voor toepassing op bovenkasten.

Catalogus en stalen

Wie graag een aantal fronten als staal wil inslaan, kan deze in kleine formaten configureren en aankopen. Een aantal hardlopers is uit voorraad leverbaar, en zo kan men naar eigen behoefte een set van stalen samenstellen en bestellen. Een bezoek van een LMC accountmanager kan na een eenvoudig verzoek worden geregeld. Zij bezorgen een catalogus, bespreken alle mogelijkheden en voorwaarden, adviseren bij de keuze van stalen en ze geven een demo van de diverse configuratoren op optimastore.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.