Platform over design en techniek in de keukenbranche
Hoe maak ik mijn keuken mooier en praktischer?
Er is veel meer synergie tussen de kleur en de materialisering van de kastjes versus die van het werkblad.

Hoe maak ik mijn keuken mooier en praktischer?

Altijd leuk om het te hebben over de trends in ‘keukenwereldland’! Zeker nu. Want, er is een significant aantal ontwikkelingen waar iedereen in de keukenindustrie rekening mee ‘moet’ houden. Erik Wanders, commercieel manager bij Dumaco Varsseveld, is er helder over: “De wijze waarop je bijvoorbeeld een keukenblad kunt schoonmaken, is in de afgelopen jaren een serieus gespreksonderwerp geworden. De eindgebruiker wil geen gedoe. Wel gemak.”

”Verder zie ik dat er veel meer synergie is ontstaan tussen bijvoorbeeld de kleur en de materialisering van de kastjes versus die van het werkblad. De keuken wordt één geheel,” constateert Erik. Gelukkig is Dumaco elke dag bezig met de zoektocht naar die praktische verbeteringen om aan de wensen van de markt te voldoen. “Innovatie staat bij ons altijd voorop”, zegt Erik. “Zo zijn we met ons handelsmerk ABK altijd bezig om de laatste licht trends in onze producten op te nemen. Ik denk daarbij aan ledverlichting dat in het keukenblad verwerkt is en naar beneden straalt. Best handig als je de lade opent en dat daardoor alles goed zichtbaar wordt. Of denk aan een sandwichblad waar de ledverlichting zeer smaakvol tussen de bladen is ingewerkt.”

De keuken is dus absoluut het domein van Erik en zijn collega’s. “Zo verkopen we al jaar en dag ook rvs werkbladen en spoelbakken. De voordelen van rvs zijn legio: slijtvast en duurzaam. Bovendien is rvs oneindig recycleerbaar.”

Met ABK nemen we de laatste lichttrends op in onze keukenbladen. Zoals hier: ledverlichting verwerkt in het keukenblad.

Vakmanschap

Erik vertelt dat in de afgelopen 25 à 30 jaar oneindig veel vakmanschap is opgedaan met betrekking tot het inlassen van spoelbakken in de werkbladen. Deze zijn geheel naadloos. “Ook het afwerken – zoals orbitaal – beschouw ik als een uniek stukje vakmanschap.”

“Inmiddels leveren we ook al enkele jaren wat gepoedercoate spoelbakken. Deze waren tot voor kort alleen verkrijgbaar in het zwart, maar nu ook in goud of brons. Helemaal van deze tijd. De werkbladen kunnen we daarnaast leveren in een gepoedercoate versie. Ik vind dat zelf erg chic. Het is nét die finishing touch waar een particulier blij van wordt. Sterker nog: die is trots op de look and feel van zijn keuken. Het is precies hetgeen wat wij nastreven.”

Links ongecoat, rechts gecoat

Erik vertelt tot slot dat er sinds kort ook een transparante glas coating beschikbaar is, die geheel anti-fingerprint is. “Het is een mooi voorbeeld van de innovaties die we tot stand weten te brengen. Want, zoals gezegd: als je een mooi afgewerkte keuken hebt, gebaseerd op een prachtige materiaalkeuze, dan wil je die ook mooi houden. Dat kan alleen zonder gedoe. En, mét gemak. Innovatie is het toverwoord.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.