Platform over design en techniek in de keukenbranche
Ideale keukenbouwsoftware

Ideale keukenbouwsoftware

PaletteCAD is het meest gebruikte softwarepakket in de interieurbouw. Het alles-in-één-softwareconcept maakt het makkelijk om professioneel, snel en efficiënt te ontwerpen. Sneller dan eenvoudige keukenplanners en bij uitstek geschikt voor ambachtelijk maatwerk.

De realistische renders zijn een belangrijk voordeel van PaletteCAD.

“Steeds meer professionals gaan onze ontwerpsoftware gebruiken”, zegt Jeroen Smeets van PaletteCAD. “Er is veel werk en onze software maakt het mogelijk om de grote vraag bij te kunnen benen.” De software van PaletteCAD bevat producten, materialen, werktuigen en catalogussen die zijn afgestemd op de planningsvereisten in onder meer de meubel- en interieurbouw. “Met het 3D-tekenprogramma kunnen keukenbouwers beter en sneller plannen, daarnaast zorgen onze renders voor een mooiere presentatie.” 

Klanten ontzorgen

De renders zijn fotorealistisch.

PaletteCAD streeft er naar om de softwaregebruikers zoveel mogelijk dingen uit handen te nemen. Dit doet het bedrijf onder meer door het aanleggen van een database van de verschillende soorten platen waar een bouwer mee werkt. Smeets: “Er zijn veel verschillende materiaalsoorten, maten, diktes en structuren. Voorheen moest dit met hand worden ingevoerd. Hier hadden gebruikers regelmatig helemaal geen tijd voor.

Met een zelfgeschreven toepassing kunnen klanten nu eenvoudig invoeren welke leverancier ze gebruiken en welke materialen en diktes ze gebruiken, waarna ons programma automatisch een lijst genereert met alle platen die van toepassing zijn. Een database aanleggen is dan ineens een kwestie van minuten.” Dit is volgens Smeets erg gunstig, “Als de tekening eenmaal gemaakt is, kan de gebruiker op deze manier veel beter zien hoeveel platen hij nodig heeft en wordt de plaatnerf altijd goed meegestuurd naar de CNC machine. Dit zorgt voor gemak en snelheid.” De PaletteCAD software kan ook berekenen hoe hoog de materiaalkosten zijn, hoeveel kantenband nodig is én voor zaagoptimalisatie zorgen. Een groot voordeel in een tijd van stijgende prijzen. 

Nieuw trainingsplatform

Naast online trainingen en trainingen op locatie introduceert PaletteCAD binnenkort een nieuw online trainingsplatform, de PaletteUniversity. Smeets: “Tot nu toe hadden we hier en daar al filmpjes, maar het nieuwe platform zal straks honderden filmpjes bevatten. Elke functie van onze software wordt uitgebreid uitgelegd. Dit is handig voor nieuwe gebruikers, maar de PaletteUniversity krijgt ook een moderne helpfunctie met zoekfunctie. Zo kan iedereen informatie opzoeken en wordt deze geleverd in duidelijke, hapklare brokken.” Voor de zomer moet Palette­University online staan. “Het aanbod van filmpjes zal blijven groeien, zo willen we dieper op het programma ingaan. Ook zullen we blijven controleren of de filmpjes nog actueel zijn en ze na een programma-update aanpassen.”

Ontwerp Keulers keuken.

PaletteCAD wil ook graag een oproep doen aan aanbieders van keukenproducten. De softwarespecialist is druk bezig met het uitbreiden van de bibliotheek vol objecten en geometrische vormen in 3D die het ontwerp in gesleept worden. “Dit jaar bieden we bedrijven de mogelijkheid om 200 producten gratis aan te leveren voor opname in de bibliotheek.” PaletteCAD ontmoeten kan op 18 en 19 mei op de Plaat Dagen van De Groot Bewerkingsmachines. Daarnaast is het bedrijf onder meer aanwezig op vakbeurs HoutPro+ in november.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.