Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘In alle productgroepen wat nieuws te ontdekken’
Kookplaat en afzuigkap communiceren met elkaar.

‘In alle productgroepen wat nieuws te ontdekken’

Voor een Duitse fabrikant is de Küchenmeile dé afspraak van het jaar. Het is de uitgelezen plek om innovaties aan de keukenprofessional te tonen. Oranier pakte dan ook uit met een grote stand op area30 en vulde deze met nieuwtjes in verschillende productgroepen.

Blikvanger op de stand van Oranier: de nieuwe oven EBD830 die van de fabrikant zowel de stoomondersteuningsfunctie DampfPLUS als een pyrolusefunctie meekrijgt. “Deze oven is een technische en visuele uitblinker, ons topmodel zeg maar”, volgens Derya Turgay-Herz van Oranier. “Extra veel ruimte in de oven met plaats voor drie volledig uittrekbare laden en een perfecte warmteverdeling dankzij de 4-Stream-technologie ondersteunen de gebruiker in al zijn kookervaringen. De zwarte look geeft creatieve mogelijkheden voor de keukenplanning.”  

Een nieuwe generatie vaatwassers, wellicht het meest populaire apparaat van allemaal.

Altijd het juiste formaat

Ook de nieuwe generatie vaatwassers van Oranier trokken de aandacht. De apparaten beschikken over een bestekmand onderaan en, afhankelijk van de uitrusting, ook over een extra besteklade die plaats biedt aan bijvoorbeeld soeplepels of spatels en bijzonder klein bestek. Dit voorkomt dat de waterarmen per ongeluk geblokkeerd geraken. Opvallend bij de nieuwkomers zijn ook de twee ‘kleinere’ apparaten die perfect hun weg vinden naar de kleinere appartementen of flats. “Ze hebben dezelfde extra’s en interessante functies als de ‘grotere’ apparaten”, benadrukt Turgay-Herz.

Perfecte dialoog

Bij de kookplaten valt heel wat nieuws op te merken want naast de vier modellen in de Centerline-reeks ontdekten we op de stand eveneens het hoodCON regelsysteem waardoor de kookplaat automatisch communiceert met de afzuigkap. De nieuwe KXI en FLI inductiekookplaten hebben reeds deze functie. Tegelijkertijd zijn er al enkele afzuigkappen met een overeenkomstige interface en deze zijn dus ‘hoodCON-klaar’. “Schakel je de kookplaat in, dan start tegelijkertijd de afzuigkap”, legt Turgay-Herz uit. “Bovendien gebeurt dit meteen op het juiste afzuigniveau want dat hangt af van het vermogen van de kookplaat. Terugschakelen qua vermogen betekent meteen ook een verlaging van het vermogen van de afzuigkap.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.