Platform over design en techniek in de keukenbranche
In schone kamerlucht ontspannen genieten

In schone kamerlucht ontspannen genieten

Met door de pandemie opgelegde lockdowns en contactbeperkingen ontwikkelt de keuken zich als geheel verder. Meer dan ooit is zij het middelpunt van de woning. Wordt er vaker van thuis uit gewerkt, dan wordt er ook vaker thuis gekookt. Nieuwe gerechten worden uitgeprobeerd en men neemt de tijd om samen met het gezin en in een kleinere kring samen te eten.

Dit weerspiegelt zich onder andere in het design, de materialen en de inrichting – en de functionaliteit van keukens wint meer en meer aan belang. Het koken thuis en in gezelschap leidt vooral dan tot onbezorgd genieten wanneer er gelijktijdig ook voor een gezond en aangenaam kamerklimaat gezorgd is – door een goed afgestemd keukenventilatiesysteem.

Zijn wasemkap en luchtkanalen als luchtafvoersysteem ontwikkeld, dan worden niet alleen geurtjes, vetten, vochtigheid en fijnstof, maar ook met virussen belaste aerosols naar buiten getransporteerd. Een intelligent luchttoevoer- en luchtafvoersysteem zorgt voor een goede luchtuitwisseling en vermindert in ruime mate de belasting van de kamerlucht.

Energie-efficiënt en effectief

Keukenventilatietechniek van Naber omvat qua stroming geoptimaliseerde luchtkanalen van kunststof en metaal, energie-efficiënte muurdoorvoerunits, intelligente besturingstechniek voor luchttoevoer en -afvoer evenals buitenwandjaloezieën. Wetenschappelijke studies uit binnen- en buitenland en publicaties van de bouwsector tonen de doeltreffendheid en efficiëntie van luchtafvoeroplossingen onder andere bij de vermindering van de belasting door fijnstof in interieurs aan. Ook voor laagenergiegebouwen zoals passiefhuizen worden luchtafvoersystemen aanbevolen.

De innovatieve wanddoorvoer COMPAIR® BIXO Balance® regelt de toevoer- en afvoerluchtgeleiding in alle bouwwerken met inbegrip van luchtdichte gebouwen. De geïntegreerde elektronica registreert de luchtafvoerstroom van de wasemkap en opent de hooggeïsoleerde doorlaat. Door middel van een radiosignaal wordt de luchttoevoer-muurdoorvoerunit, die automatisch verzekert dat er gelijktijdig verse lucht binnenstroomt, aangestuurd. Ook de Naber klassieker THERMOBOX is zodanig ontworpen, dat de warmte bij niet-gebruik van de wasemkap in het huis blijft, terwijl ze – wanneer ze in werking is – de afgevoerde lucht efficiënt naar buiten transporteert.

Naber systemen zijn compatibel met bijna alle op de markt verkrijgbare wasemkappen en bieden meerdere opties voor de inbouw. De luchtkanalen kunnen onzichtbaar in bintlagen en kasten of als zichtbare ruimtelijke elementen geïnstalleerd worden. Net zoals toepassingsvoorbeelden en inbouwtips kunnen er op www.compair-flow.com belangrijke onderzoeksresultaten ingekeken worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.