Platform over design en techniek in de keukenbranche
Innovatie troef in vernieuwde showroom

Innovatie troef in vernieuwde showroom

Voor keukenbouwers die zoeken naar innovatieve snufjes en mogelijkheden is er goed nieuws.  Groothandel Bermabru heeft zonder twijfel datgene wat je wenst. En wellicht nog veel meer. In de totaal vernieuwde showroom kan je deze oplossingen trouwens zelf ontdekken en uittesten. Wat een honderdtal gegadigden al deden tijdens de Demo Day van 21 november.

Al meer dan 80  jaar is Bermabru een vertrouwde partner van talrijke vaklui die met interieurbouw bezig zijn. Doorheen de jaren groeide de groothandel uit tot een one-stop-shop met meer dan 10.000 productreferenties: van meubel-, bouw- en schuifdeurbeslag, over verlichting, tot keuken- en badkamerinrichting. “Toch is ons assortiment geenszins alledaags te noemen”, vertelt sales & purchase manager Steven Vanes. “We zoeken steevast naar fabrikanten die innovatief denken aan een hoge kwaliteit en eenvoudige montage koppelen. Ons doel bestaat erin de vakman oplossingen in handen te geven waarmee hij het verschil kan maken. En dit altijd aan een aanvaardbare prijs.”

Antwoord op hogere eisen

Doorheen de jaren is het productengamma voor keukenbouwers sterk toegenomen. “De eindgebruiker stelt alsmaar hogere eisen op het vlak van comfort, gebruiksgemak en esthetiek”, aldus Steven Vanes. “Wij zoeken actief naar innovatieve oplossingen die net dat tikkeltje beter op de huidige behoeften inspelen. En dat zijn er heel wat. Vandaar dat de keuken een centrale rol kreeg in onze vernieuwde showroom. Zo is nu ook een deel van de eerste verdieping demoruimte geworden. Er zijn onder meer spoeltafels, kranen, barkrukken, uitschuifbare elementen, en zo meer van Franke, Blanco, Damixa, Hans Grohe, KWC, Grohe, Dornbracht. Je vindt er ook barkrukken, stoelen en tafels van Cancio. Heel erg nieuw zijn de S-Box stopcontacten die verdoken in het keukenblad worden ingebouwd. Een deel van het werkblad wordt op de pop-up bevestigd, met als resultaat dat de hele doos netjes weggeborgen zit. In dit gamma is er zelfs een automatische power port beschikbaar, met geïntegreerde USB en QI-lader. Daarnaast demonstreren we er de base-lift van Linak waarmee een volledig keukeneiland tien centimeter in de hoogte kan worden versteld.”

Van inbouwaccessoires tot onderstellen

Beneden valt er voor de keukenbouwers eveneens heel wat te beleven. Vooral de nieuwe display van Vauth Sagel valt in het oog. Het is dan ook de meest volledige opstelling van de Planero inbouwaccessoires voor keukens in Europa. “Deze reeks bestaat uit gesloten elementen met volle panelen en randen, verkrijgbaar in Lava zwart”, legt Steven Vanes uit. “Een andere interessante opstelling zijn de twee kitchenettes die je op subtiele en esthetische manier kan ‘verstoppen’. Dankzij het Hawa-Folding Concept en Wingline L-schuifdeurbeslag kan je er immers gemakkelijk deuren voor plaatsen, dit naar keuze met een pull-to-move of push-to-move-functie. Verder leggen we ook in deze vernieuwde showroom het accent op onze gemonteerde lades die we in elke afmeting kunnen leveren. Concreet spreken we over de Hettich Arcitech dubbelwandige metalen lades die in wit, grijs en antraciet verkrijgbaar zijn. Maar eveneens over uitvoeringen in een breed spectrum van houtsoorten. Een ander product waarop we bijzonder trots zijn: de nieuwe led-strip die in een groef van 4 millimeter kan worden gefreesd. Ideaal voor keukenbouwers die graag wat kleur en licht in hun creaties brengen. Tenslotte hebben we nu eveneens zwart stalen gelaste tafelonderstellen in X-, A- en U-model in het gamma.”

Zien doet verkopen

Natuurlijk valt er bij Bermabru nog veel meer te ontdekken. Vandaar dat de Demo Day van 21 november opnieuw op heel wat interesse kon rekenen. “We mochten een honderdtal klanten ontvangen”, aldus Steven Vanes. “Het is evident dat velen nieuwsgierig waren naar de vernieuwde showroom. Maar een dergelijke grote opkomst bewijst vooral dat vaklui graag een demonstratie van die nieuwigheden willen. Niets verkoopt beter dan een oplossing waar onze klanten effectief de meerwaarde van inzien.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.