Platform over design en techniek in de keukenbranche
Innovatieve designverlichting wordt toegevoegd aan assortiment afzuigkappen en kookplaten
Alleen met een handgebaar bedien je het licht. Best handig tijdens het koken.

Innovatieve designverlichting wordt toegevoegd aan assortiment afzuigkappen en kookplaten

Opvallende overname in keukenland

Novy, marktleider in de productie van afzuigkappen en kookplaten heeft de Nederlandse verlichtings­producent Jansen & De Bont overgenomen. Volgens Sander van ’t Hoen van Novy zet het bedrijf hiermee een belangrijke stap richting het aanbieden van
geïntegreerde keukenoplossingen. “In de keuken moet het belangrijkste ingrediënt altijd goed op orde zijn: licht.”

En zó kan sfeerverlichting dus ook zijn!

“We waren al een tijd op zoek naar een geschikte partner in de verlichtingssector”, zo vertelt Sander. “Het was belangrijk dat er raakvlakken zouden zijn op het gebied van duurzame kwaliteit, een strak design, innovatie én gebruiksgemak. Die vonden we bij Matthijs Jansen en Jorg de Bont, die hun bedrijf al hadden opgericht toen ze studeerden aan de universiteit in Eindhoven. Zij waren er al in geslaagd om in Nederland een goede markt­positie in te nemen met hun innovatieve en kwalitatieve designverlichting met een bijkomende focus op duurzaamheid en intuïtieve bediening. Voor ons bleek dit de perfecte partij.”

Sander vertelt dat bij Novy al een geruime tijd designverlichting was geïntegreerd in de eigen premium producten. “Functioneel licht, gecombineerd met sfeerlicht, in de vorm van strooilicht op het plafond óf geïntegreerd in het product zelf, zorgt voor een aangenamere beleving in de keuken. Met de aanvulling van het assortiment van de stijlvolle lichtobjecten van Jansen & De Bont is er nu ook een oplossing ontstaan voor aan de wand, boven het keukeneiland of de eettafel. Of, wat te denken als de lamp is geïntegreerd in een stijlvolle wandplank!”

Matthijs Jansen en Jorg de Bont zijn vanzelfsprekend content met de overname.

Het zijn de consequent doorgevoerde strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen, die de collectie tot één geheel maken”, zegt Sander. “Ze zorgen voor eenheid in de keukenverlichting en samenhang met de afzuigkap en kookplaat.”

Matthijs Jansen en Jorg de Bont zijn vanzelfsprekend content met de overname. “Door het sterke internationale dealernetwerk van Novy bereiken onze producten nu een veel grotere markt. Het is een mooie erkenning voor ons geleverde werk en we kunnen het assortiment verder kwalitatief uitbreiden dankzij de R&D en marktkennis van Novy.”

Voor de keukenproducent zijn er vanzelfsprekend ook veel voordelen te benoemen, zo stelt Sander. “De klant krijgt nu een keuken waarin de verlichting perfect op elkaar, de kookplaat en afzuigkap is afgestemd. De keukendealer kan dus een mooi geïntegreerd design opmaken. Ik denk dat je dit echt als een klassieke win-win kunt zien voor iedereen. Hoewel, de grootste winnaar zit natuurlijk aan het eind: en dan hebben we het over de consument!”

De producten worden in de toekomst onder de merknaam Novy op de markt gebracht. De volledige productie van de verlichtingsproducten verhuist in het najaar naar het hoofdkantoor van Novy in Kuurne (B), waar zich ook de ontwikkeling en fabricage van de afzuigkappen en kookplaten bevindt.
Hiervoor wordt de productie uitgebouwd met een nieuwe montagelijn en wordt er geïnvesteerd in gespecialiseerd materiaal zoals een CNC-zaagmachine en een lasermarkeermachine.

Sander tot slot: “Power, Silence en Connect…. Dat is waar het om draait. Novy producten doen waarvoor ze bedoeld zijn. Ze zijn stil en krachtig. Met deze overname en het opnemen van de prachtige innovatieve producten van deze twee Eindhovense jongens, kunnen we dat nóg meer waarmaken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.