Platform over design en techniek in de keukenbranche
Italiaanse designrevolutie komt naar België

Italiaanse designrevolutie komt naar België

De wens om klanten te verwonderen door middel van innovatieve oplossingen en een uitgekiend ontwerp drijft de Italiaanse fabrikant Elica bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het resultaat is een heel breed assortiment dat op elke klantvraag een antwoord biedt. En met dat assortiment onder de arm komt het bedrijf vandaag naar België.

Elica bestaat dit jaar 50 jaar. De Italiaanse fabrikant, ’s werelds grootste dampkappenproducent, groeide in deze halve eeuw uit tot een internationale groep met zeven fabrieken verspreid over de hele wereld. Bovendien worden de producten van Elica, gaande van de gekende afzuigkappen tot de elektronische motoren voor allerhande apparaten (huishoudelijke toestellen, afzuigkappen en boilers voor huishoudelijk gebruik), verkocht in meer dan honderd landen. “En toch is Elica nog onvoldoende bekend bij het gros van de keukenspeciaalzaken en de consumenten”, stelt Jan De Moor, aangetrokken door Elica om de intrede in België te leiden.   

foto-1-elica-kopieren

NikolaTesla Flame, de eerste gaskookplaat met centrale afzuiging. (Beeld: Elica)

 

Design en techniek

Een uitgebreid gamma, gaande van de eenvoudige modellen tot de opvallende designtoestellen. Dat legt ‘de specialist van de dampkappen’ voor. Bij de productontwikkeling in de eigen R&D-afdeling draagt de fabrikant zowel design als technologie hoog in het vaandel. “Elica wil haar klanten verwonderen met innovatieve oplossingen en een uitgekiend ontwerp”, benadrukt De Moor. “We bouwen ons assortiment uit rond drie belangrijke consumentenpijlers: verlichting, ‘inspired cooking’ en stilte. Koken is vandaag meer een moment van plezier geworden dan louter het bereiden van de maaltijd. Een kookbeleving, daar zijn we vandaag naar op zoek. En daaraan gekoppeld toestellen die onze beleving extra fijn maken, toestellen die onze noden beantwoorden, toestellen die ook doen wat we willen dat ze doen. Elica produceert al van in de begindagen afzuigkappen die makkelijk te installeren en te onderhouden zijn, maar met onze NikolaTesla begaven we ons op wat tot dan onbekend terrein was. NikolaTesla is namelijk de eerste reeks waarbij we de afzuigkap in het inductiekookveld integreerden. Naast een compleet gamma inductiekookplaten heeft Elica in zijn gamma van kookplaten met geïntegreerde dampkap een uniek toestel in zijn collectie, de NikolaTesla Flame. Dat is een gaskookplaat met een robuuste look en met centrale afzuiging, een primeur. Voortdurend onderzoek en vele tests in het laboratorium zorgden voor een veilig product dat volledig voldoet aan de normen qua prestaties en energieverbruik. Uiteraard gebruiken we geavanceerde technologie en behielden we de basisprincipes gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid.”

foto-2-elica-kopieren

De plafondunits Cloud Seven en Lullaby, allebei met geïntegreerde verlichting. (Beeld: Elica)

 

Wie wil er graag gestoord worden door lawaai van de afzuigkap? Niemand. “Stilte is een belangrijk gegeven in de keuken”, bevestigt De Moor. “Een belangrijke factor, zelfs wanneer consumenten hun toestellen kiezen. We ontwerpen bij Elica elke component van de afzuigkap zelf zodat we zeker zijn dat het eindresultaat de ‘sound of silence’ spreekt, zonder daarbij te moeten inboeten aan afzuigefficiëntie.”

foto-4-elica-kopieren

Haiku bestaat zowel in plafond- als muurversies. (Beeld: Elica)

 

Batibouw

Elke twee jaar speelt Elica als Italiaanse fabrikant als het ware een thuismatch tijdens Eurocucina in Milaan. “Hét evenement waar alles wat in en rond de keuken gebeurt, zijn introductie vindt”, aldus De Moor. “De editie in 2020 werd door gekende omstandigheden uitgesteld. Jammer, want Elica ontwikkelt constant nieuwe producten en stelt deze dan graag tijdens Eurocucina voor. De nieuwigheden blijven zeker niet in de kast liggen en zullen ten gepasten tijde en met de gepaste egards gelanceerd worden. We zullen sowieso aanwezig zijn wanneer Eurocucina zal plaatsvinden en mikken op een deelname aan Batibouw in 2021. Daar komen uiteraard de nieuwigheden uitgebreid aan bod, met daarbij een reeks afzuigkappen, ontwikkeld voor de hobbykok met een semiprofessionele look. Ook ons uitgebreid assortiment plafonddampkappen, een belangrijke pijler in België, zal daar ongetwijfeld de show stelen. Functioneel design met oog voor detail, volledig volgens het DNA van Elica.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.