Platform over design en techniek in de keukenbranche
Je leven in balans! Dus ook in de keuken.
Het oog wil ook wat.

Je leven in balans! Dus ook in de keuken.

Voor Whirlpool is de missie volkomen duidelijk: het leven makkelijker maken met slimme oplossingen. De reden? We zijn collectief én individueel gebaat bij een gebalanceerd leven. Onbalans is in onze drukke levens helaas de realiteit van alledag, zeker sinds de coronapandemie. Tegelijk brengen we meer tijd dan ooit door in huis. Voor de innovatiekracht van Whirlpool is dat gegeven uit de markt meer dan ooit de basis geworden. “We ontwikkelen intuïtieve en extra stille apparaten voor snelle en gezonde oplossingen”,  zegt Jaap Meeldijk, Brand Marketing Manager bij Whirlpool. “Maar het oog wil ook wat: harmonieuze designs zijn onze tweede natuur.”

“Onze nieuwste producten worden ontworpen om meer dan ooit naadloos op te gaan in het leven. Daar is onze Research and Development ook op ingericht. Nadat we de stilste wasmachine op de markt introduceerden, is er nu ook de stilste Total No Frost koel-vriescombinatie. Verder beschikken onze producten ook over meer snelfuncties, zodat we altijd een oplossing voor je hebben. Mensen willen rust in hun hoofd en tijd voor wat echt belangrijk is. Ja, het eindresultaat moet zijn dat mensen zich gezonder en gelukkiger gaan voelen”, zo vervolgt Jaap.

“Die visie op hoe we de keuken zien anno 2021, heeft zich bijvoorbeeld vertaald in combimagnetrons met vernieuwde Crisp-technologie. Het zijn echte alleskunners, waarin je kunt bakken, grillen en stomen. Maar Crisp en CrispFry maken koken écht makkelijker, dankzij een slimme combinatie van technieken en speciale accessoires. Het zorgt voor een extreem snelle bereiding van bijvoorbeeld hartige taarten, snacks of zoete baksels, gemiddeld drie keer sneller dan in een traditionele oven. Zo is een Chocolate Chip Cookie in hooguit zes minuten te bakken en een hele plaat met smakelijke brownies is in minder dan een kwartier gaar. Dankzij CrispFry kan ook die losse airfryer de deur uit.”

Combimagnetrons met Crisp-technologie.

Het concept van Crisp verovert dan ook de markt. “De speciale Crisp-ovenplaat bereikt in twee minuten een temperatuur van 210 graden. De warmte komt snel in de kern van het gerecht door de dubbele magnetron-kracht. De goede luchtcirculatie en draaischijf zorgen voor een gelijkmatige bereiding. De grill tot slot geeft je het krokante korstje!”

Jaap stipt daarnaast de inductiekookplaten van Whirlpool aan. “Ideaal voor wie zijn bestaande gaskookplaat wil vervangen. Belangrijk in de ontwikkeling van onze apparatuur is dat installatie heel makkelijk moet zijn. En dat lukt: zo zijn geen aanpassingen nodig aan het bestaande werkblad en we hebben alle kookplaten voorzien van de mogelijkheid om het vermogen in te stellen. Zo hoef je geen aanpassingen te doen aan je elektrische installatie en stap je eenvoudig over van gas naar glas!”

Jaap is ervan overtuigd dat óók keuken- en interieurbouwers specifiek naar dat installatiegemak op zoek zijn. “Ik denk dat we op dat vlak de vakprofessionals op hun wenken bedienen en dat daar extra argumenten ontstaan in de gesprekken die zij hebben met de eindgebruikers.”

Als Jaap wordt gevraagd hoe de keuken er in 2030 uitziet, moet hij lachen: “Ik kan uiteraard niet in de toekomst kijken, maar Whirlpool richt zich in de ontwikkeling vooral op intuïtieve en duurzame oplossingen, bereikbaar voor een groot publiek. Daarnaast werken we aan de doorontwikkeling van onze slimme apparaten. Denk aan handige koppelingen tussen verschillende apparaten of tools voor voorraadbeheer om verspilling tegen te gaan. Ook in 2030 zullen we er zijn om het de consument zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. En we kijken naar onze eigen ecologische voetafdruk: Whirlpool heeft zich gecommitteerd aan internationale afspraken om in 2030 volledig klimaatneutraal te produceren. Ook dat is onderdeel van onze zoektocht naar balans.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.