Platform over design en techniek in de keukenbranche
Jubileum: Bruynzeel viert 125-jarig bestaan

Jubileum: Bruynzeel viert 125-jarig bestaan

2022 is een jubileumjaar voor Bruynzeel. Op 2 augustus is het namelijk 125 jaar geleden dat Cornelis Bruynzeel de deuren opende van de eerste stoomtimmerfabriek in Nederland genaamd De Arend. Dit was de eerste stap richting Bruynzeel als keukenproducent vandaag de dag; marktleider in de projectkeukenmarkt, retailer met 27 eigen winkels met een eigen keukenfabriek én hoofdkantoor in Bergen op Zoom en circa 1.000 medewerkers. Samen met zakelijke relaties, medewerkers en eindconsumenten gaat Bruynzeel op diverse manieren deze mijlpaal vieren.

Marktleider in keukens

1897 is het jaar waarin het allemaal begon, het bestaan van Bruynzeel. Sindsdien heeft Bruynzeel niet stilgezeten. In 1937 werd dan ook de eerste keuken ontworpen en machinaal geproduceerd. Functioneel, mooi en betaalbaar. Simpelweg omdat Bruynzeel ook vandaag de dag zoveel mogelijk mensen wil laten genieten van een gebruiksvriendelijke keuken. Na het ontwerp van de eerste functionele keuken is de keukenleverancier uitgegroeid tot de grootste leverancier van keukens bij huur- en koopprojecten en zijn er 27 winkels door heel Nederland. Daarnaast is Bruynzeel een van de grootste werkgevers is in de regio.

Jubileumfestiviteiten

Samen met zakenrelaties, medewerkers en eindconsumenten vieren we het 125-jarig bestaan van Bruynzeel. Zo zullen er verschillende acties worden uitgezet onder social media, komt er speciale aandacht voor zakenrelaties en worden medewerkers in het zonnetje gezet. Als kers op de taart opent DKG, moederbedrijf achter Bruynzeel Keukens, eind deze zomer het nieuwe hoofdkantoor.

Dé functionele Bruynzeel keuken

Kunstenaar Piet Zwart was de hoofdontwerper van Bruynzeel Keukens en ontwierp in 1937 de eerste keuken die oplossing bood aan het keukenvraagstuk. Hij deed uitgebreid onderzoek naar het leven in en om de keuken en bleef 30 jaar lang onze hoofdontwerper. Een jaar later kwam de eerste échte Bruynzeel keuken op de markt. Zijn focus lag op functionaliteit, wat nog steeds het speerpunt is voor alle keukenontwerpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.