Platform over design en techniek in de keukenbranche
Karakter én moderne elegantie terug in de keuken!
Veel oog voor detail

Karakter én moderne elegantie terug in de keuken!

Het was lekker druk daar eind juni in Vinkeveen. Dat was eigenlijk hartstikke logisch. Want, in het Event Centre werd de nieuwste generatie design fornuizen van Boretti aan de wereld getoond. In een vlotte en goede presentatie werden de aanwezigen kort meegenomen in de geschiedenis van het Italiaanse moederbedrijf als opmaat naar hét moment waarop de Boretti Carrara het levenslicht zag. “De Boretti Carrara is het nieuwe culinaire statement piece in de keuken”,  zegt CEO Jorg Kleijssen. “Ontworpen in Italië brengt Carrara karakter en moderne elegantie terug naar het kloppende hart van iedere woning: la cucina.”  

En daar had Jorg zeker een punt want in de toonzaal bleken de bezoekers er niet omheen te kunnen om volop complimenten te geven aan het bedrijf én het ontwerp van het fornuis. Jorg: “Het Boretti Carrara fornuis is een echte blikvanger en voorziet de keuken van een uitgesproken Italiaanse persoonlijkheid. Dit stijlvolle ‘modern piece of art’ is het nieuwste vlaggenschip in de fornuizenlijn van Boretti. Carrara heeft een iconisch en kenmerkend Italiaans design. Het fornuis is ontwikkeld van kwalitatief hoogwaardig materiaal, en daarmee duurzaam bij langdurig gebruik.”

De Carrara in de toonzaal tijdens het event.

De Carrara fornuizenlijn beschikt over een analoge design klok, geïnspireerd op het karakteristieke klokje uit een Italiaanse klassieke sport bolide. Ook de op maat gemaakte ovenhendel, geïnspireerd op het Italiaanse ambachtelijke stuurwiel springt meteen in het oog. “Precies daarom mag de Carrara geschaard worden op het hoogwaardige niveau van de andere kunststukken in het interieur”, zo zei Jorg tijdens zijn bevlogen presentatie op het podium.

Het Carrara fornuis is verkrijgbaar in zowel gas als inductie in de kleuren mat-zwart en rvs. Dankzij de flexibele gaskookplaat van de Boretti Carrara kun je aan de slag met zes veelzijdige gaspitten met een stijlvol ontwerp in zwart aluminium. Er is zelfs een grote (26 cm) wokbrander met twee ringen. Met de flexibele inductiekookplaat van de Boretti Carrara kun je de vijf inductiegroepen apart gebruiken of ze combineren tot twee flexzones.

Jorg Kleijssen tijdens de lancering. “Wie houdt er niet van La Dolce Vita?”

De extra grote bakoven, die in beide typen aanwezig is, heeft een inhoud van 91 liter en negen ovenfuncties. “Dit biedt een hoop ruimte voor de culinaire kunsten van elke chef!” zo stelt Jorg. “De ovenroosters
rusten op een telescopisch railsysteem en zijn eenvoudig en veilig in gebruik. Voor extra comfort is de ovendeur uitgerust met een softclose-mechanisme.”

Carrara verwijst naar de gelijknamige Italiaanse streek, in het land dat wordt geroemd om haar rijke geschiedenis en cultuur. Vroeger werd deze regio veel bezocht door Italiaanse beeldhouwkunstenaars voor het ontwerpen van pronkstukken. Het nieuwe Carrara fornuis doet haar Italiaanse roots op deze wijze opvallende gracieuze eer aan. “Deze opzienbarende en elegante eyecatcher is daarmee het nieuwste prachtige pronkstuk, wat mij betreft”, besluit Jorg. “Dit fornuis past in iedere keukengelegenheid waar schoonheid een vereiste is!”

Over Boretti 

Al ruim 25 jaar brengt Boretti de Italiaanse lifestyle naar Nederland. Boretti staat synoniem voor hoogwaardige producten, Italiaans design en passie in de keuken. Boretti past bij iedereen met een grote voorliefde voor de
Italiaanse lifestyle.  

De collecties van Boretti worden ontworpen in Italië. Deze roots zorgen ervoor dat Boretti zich verbindt door uitstekende kwaliteit.
De smaak van de Italianen, de passie waarmee ze in het leven staan en de toonaangevende rol die kwalitatief Italiaans design mondiaal speelt, zijn kernwaarden die Boretti uitdraagt in al haar producten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.