Platform over design en techniek in de keukenbranche
Keukenmerk Pelgrim stopt na 70 jaar met de productie van gaskookplaten en -fornuizen

Keukenmerk Pelgrim stopt na 70 jaar met de productie van gaskookplaten en -fornuizen

Nederlandse merk is eerste in de branche die gasvrij aanbod aankondigt

Het Nederlandse keukenmerk Pelgrim is de eerste speler in de branche die aankondigt volledig te stoppen met de productie en verkoop van gaskookplaten en -fornuizen. Het bedrijf, dat sinds 1952 gasfornuizen op de markt bracht, richt zich met het oog op de energietransitie volledig op elektrische kookplaten.

Het bedrijf richt haar pijlen volledig op elektrische kookplaten, en dan met name de populaire inductiekookplaten uit eigen fabriek. Het gemak, de veiligheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen waarom ruim  95% van de mensen bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat voor inductie kiest.

De laatste Pelgrim gastoestellen die nog op voorraad zijn bij keukenspeciaalzaken mogen nog worden verkocht. Consumenten met een gastoestel kunnen nog wel bij Pelgrim terecht voor vragen. Op de website van Pelgrim staan ter informatie alleen nog de laatste modellen die mogelijk nog in de winkel te koop zijn. 

Het Oer-Hollandse merk Pelgrim werd in 1920 opgericht met de opening van de N.V. emailleerfabriek Neerlandia door de heren J.M.G. Oorsprong en B.J. Pelgrim. Na de vondst van aardgas werden in 1951 de eerste huizen in Nederland op aardgas aangesloten. Een jaar daarna startte Pelgrim met de productie van haar gasfornuizen en later ook gaskachels. In 2022 rolde het laatste Pelgrim gaskookplaat van de band.

Pelgrim

Pelgrim is al meer dan 100 jaar thuis in elke keuken. De keuken, het levendige hart waar gekookt, gelachen, gegeten, gehuild en gefeest wordt. Pelgrim wil het mooi en makkelijk maken in de keuken, zodat je tijd hebt om thuis te genieten. Want hoe mooi je keuken ook is, uiteindelijk gaat het er in de dagelijkse praktijk om hoe je je apparatuur gebruikt. Beschikt de apparatuur over de functies die jij belangrijk vind? En weet je die functies juist te gebruiken? Dat zijn de vragen die de mensen van Pelgrim zich ook stellen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe keukenapparaten. Dat is gewoon Pelgrim.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.