Platform over design en techniek in de keukenbranche
Kleine ruimtes maar grote ideeën
Nolte Küchen probeert met haar expertise kleine keukens zo slim mogelijk in te delen.

Kleine ruimtes maar grote ideeën

Overtuigend slimme oplossingen voor kleine keukens

Kleinere woningen worden vooral in grote steden steeds meer gevraagd, omdat woonruimte schaars is en soms ook aanzienlijk duurder dan enkele jaren geleden. Een functionele keuken met slimme (opslag-)oplossingen krijgt steeds meer de belangrijke taak om zich niet alleen praktisch te integreren, maar ook optisch goed te harmoniëren met de leefruimte. Nolte Küchen springt in op deze groeiende vraag en doet dit, zoals we gewend zijn, met ferve.

Nolte Küchen is in staat om elke centimeter zo slim mogelijk te benutten.

Niet dat de kleine keukens volledig nieuw zijn natuurlijk voor Nolte. Een Nolte keuken wordt namelijk altijd individueel gepland, dus er is bij de Duitse keukenleverancier altijd ruimte geweest voor kleinere keukens. In de campagne “Small Places – Big Ideas” plaatst Nolte nu de compacte keukens centraal en laat aan de hand van vier voorbeelden zien hoe praktisch, gezellig en aantrekkelijk deze kunnen worden uitgevoerd.

Woonruimte voor studenten – 17 m²

Studenten zijn altijd al op zoek naar kleine appartementen en gedeelde woningen, omdat hier de huur meer betaalbaar is. Grote keukens zijn hier meer een utopie, maar vaak ook niet beschikbaar. Maar men kan de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken als de hoogte tot aan het plafond goed benut wordt: bijvoorbeeld door bovenkasten met een hoogte tot 135 cm of zelfs extra diepe kasten. Zo wordt er zoveel mogelijk opbergruimte gecreëerd, lijkt het appartement opgeruimder en dus ook meteen groter. Een leuke weetje: uit onderzoek is gebleken dat studeren gemakkelijker gaat in een ordelijke omgeving. Smalle kookplaten zorgen er verder voor dat er meer ruimte beschikbaar is op het werkblad, en onderkasten met een hoogte van 90 cm bieden ook nog eens 20%
meer opbergruimte.

Er is een groeiende vraag naar kleinere keukens.

Micro-appartementen – 24 m²

De optimale inrichting van een appartement van ongeveer 24 vierkante meter vereist een functioneel ontwerp en efficiënt gebruik van opbergruimte, waarbij vooral de esthetiek van belang is. Met scheidingswanden en meubels kan de ruimte worden gestructureerd en kunnen verschillende woongebieden worden gecreëerd. Door gebruik te maken van een uniform decor, dat te zien is in de keuken en de planken, wordt een harmonieus totaalbeeld gecreëerd. Saillant detail is bijvoorbeeld de extra hoge bovenkasten tot 135 cm en sokkelladen die zelfs de laatste “hoeken” bruikbaar maken. 

Appartementen onder het schuine dak – 28 m²

Ook krappe ruimtes en schuine daken zijn een uitdaging voor bewoners als het appartement bijvoorbeeld minder dan 50 m² groot is. Tegelijkertijd biedt deze architectuur echter een unieke charme en karakter. Wie slim plant, kan met planken, lage bovenkasten en verschillende hoekoplossingen een gezellige en uitnodigende keuken creëren. Om ook de laatste 15 cm van een keukenplanning perfect te benutten, is een uitschuifbare stollenkast voor bijvoorbeeld flessen olijfolie en kruiden ideaal. Een hoekkast met draaicarrousel is een slimme optie om keukengerei en apparaten op te bergen zonder waardevolle ruimte te verspillen. Met diepverlaagde kasten kunnen zelfs smalle gangen worden ingericht – toch blijft er genoeg ruimte over om door te lopen. 

Oude gebouwen – 54 m²

Vooral bij oude gebouwen koesteren veel mensen de wens om de natuurlijke, historische charme van de architectuur te behouden en te benadrukken. Deze woningen onderscheiden zich vaak door prachtige details zoals hoge plafonds, stucwerk en houten vloeren – ze hoeven echter niet groot te zijn. Met nolteneo biedt Nolte designliefhebbers de mogelijkheid om hun keuken tot een opvallend en elegant statement te maken. Bij renovaties moet het wooncomfort worden aangepast aan de behoeften van het moderne leven, vooral als het om de keuken gaat. Zo benadrukt bijvoorbeeld een echt houten keukenfront de karakteristieke bouwstijl en creëert een warme, uitnodigende sfeer, maar met behoud van rustiek die perfect bij dit soort woningen past. Het weglaten van bovenkasten geeft daarnaast weer een moderne, op design gerichte, uitstraling.

Het is uniek dat Nolte aandacht besteedt aan de kleinere keukens. De technieken waren er al. Nolte Küchen brengt alleen de kennis extra onder de aandacht, zodat ook de kleine keuken volledig functioneel en stijlvol is

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.