Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Koelen anno 2022 – Vrijstaand of inbouw?

KVV793BEI_AT3

16 mei 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De koelkast mag een blikvanger zijn 

Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) die bij de aanschaf van een nieuwe keuken een koelkast moet kiezen gaat voor een vrijstaand model. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat keukenmerk ETNA uitvoerde onder 1.145 Nederlanders met de vraag hoe hun droomkeuken eruit ziet. 

Ruim 34% van de Nederlanders is van plan om binnen nu en twee jaar een nieuwe keuken te kopen of deze op te knappen. Van de mensen die de voorkeur hebben voor een vrijstaande koelkast, kiest het merendeel voor een model met modern design, gevolgd door een Amerikaanse koelkast. De belangrijkste redenen om te kiezen voor een vrijstaande koelkast zijn: specificaties zoals vershoudzones en energiezuinigheid, veel opbergruimte en de prijs.  

Blikvanger 

De koelkast mag over het algemeen best een blikvanger zijn in de keuken, zegt 48% vastbesloten.  De helft van de Nederlanders zegt dat de koelkast dan ook best wat ruimte in beslag mag nemen. Slechts 7% heeft liever dat de koelkast zo weinig mogelijk ruimte opeist. 

De Top 5 eisen waaraan een nieuwe koelkast moet voldoen zijn:

  1. Energiezuinig – 65% 
  2. Veel opbergruimte – 51%
  3. Stille koelkast – 49% 
  4. Vriezer die je niet hoeft te ontdooien – 42%
  5. Lades om voeding langer vers te houden – 21% 

Keukenvakzaak vs. online 

Zo’n 64% geeft aan een vrijstaande koelkast bij een keukenvak of electronicawinkel te kopen. ETNA liet consumenten ook voorbeelden zien van verschillende modellen vrijstaande koelkasten, met de vraag of zij deze bij de keukenvakzaak of online zouden willen aanschaffen. Ook bij deze vraag had de consument een voorkeur voor de keukenvakzaak (zie illustratie 1). Toch zegt 44% dat zij een vrijstaande koelkast best op een andere plek zouden kunnen aanschaffen dan waar zij de keuken kopen. Dit heeft te maken met het aanbod, de prijs en snelle levering.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht