Platform over design en techniek in de keukenbranche
Koken moet elke keer een unieke belevenis zijn
Borsboom: “Steel Mistral en Fissler Original-Profi, een match made in heaven.”

Koken moet elke keer een unieke belevenis zijn

Het was wereldnieuws waarmee de Italiaanse fabrikant Steel Cucine uitpakte tijdens EuroCucina te Milaan (I). Voor het eerst bracht een fabrikant een oven, een inductiekookveld én een geïntegreerde kookveldafzuiging samen in een fornuis.

Vorig jaar met grote trom voorgesteld als dé nieuwkomer bij uitstek tijdens EuroCucina in Milaan (I), vandaag nog steeds een populair en zeer geapprecieerd fornuis. We hebben het over de Mistral van de Italiaanse fabrikant Steel Cucine. “Het eerste fornuis dat oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging in één toestel samenbrengt én daar bovendien een designtopper van maakt”, aldus Christian Borsboom van Steel Benelux. Een samenwerking met het Duitse Fissler doet de kwaliteit van de Mistral extra opvallen.

Een unieke beleving

Steel Cucine en Fissler vallen allebei terug op een jarenlange kennis en expertise. Bij Steel Cucine vierden ze vorig jaar hun 100e verjaardag, Fissler blaast binnen twee jaar 180 kaarsjes uit. “We delen dezelfde passie voor koken en eten”, verklaart Borsboom het partnership. “Koken is zo veel meer dan eten bereiden. Tijd samen doorbrengen, plezier maken. Koken moet een uniek gebeuren zijn en die visie delen we met Fissler. Wij bouwen de fornuizen, Fissler het kookgerei. We slaan dan ook met een tijdelijke actie de handen in elkaar om deze connectie te onderstrepen.”

Wereldnieuws

Een wereldprimeur was het vorig jaar tijdens EuroCucina. Een fornuis met oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging bestond tot dan toe nog niet. “En zowel bij de oven, het inductiekookveld en de kookveldafzuiging zorgden we voor sterke prestaties”, aldus Borsboom. “Zo is er de gepatenteerde INNVENT-techniek voor een perfecte verdeling van de hete lucht over de gehele oppervlakte en op alle niveaus van de oven. Twee ventilatoren die in tegenoverstelde richting draaien, klaren deze klus. Een netto capaciteit van 91 liter is eveneens niet te versmaden. Bij de kookveldafzuiging zijn zowel afvoer naar buiten of recirculatie mogelijk bij een maximaal geluidsniveau van slechts 63 dB. De bediening van het inductiekookveld gebeurt met de knoppen aan de voorzijde van het toestel. Een bewuste keuze.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.