Platform over design en techniek in de keukenbranche
Koud, warm, kokend, koel bruisend en gefilterd water uit één kraan

Koud, warm, kokend, koel bruisend en gefilterd water uit één kraan

Eén en dezelfde kraan die zorgt voor koud, warm, kokend en koel bruisend en gefilterd water? Een kraan die simpel te bedienen is, een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert en goed is voor het milieu aangezien geen (plastic) waterflessen meer nodig zijn? Dat is de CUBE van Quooker.

“Een Quooker in de keuken heeft tal van voordelen”, aldus Steven Van Tichelen van Quooker. “Het bespaart tijd, water, energie en ruimte in de keuken. En voor kokend water is een Quooker-kraan bovendien de veiligste oplossing. CUBE breidt dit lijstje nog verder uit. Op elk gewenst moment kan iedereen die dat wil een glas gezuiverd water krijgen. Simpelweg uit de kraan. Geen gedoe meer met (plastic) waterflessen. Makkelijk en goed voor het milieu.”

Makkelijk én veilig in gebruik

quooker

Wie geen nood heeft aan koel bruisend en gefilterd water kan aan de slag met Fusion.

 

Naast de opgesomde voordelen staat bij Quooker één pijler voorop: veiligheid. Zo is het nooit mogelijk om kokend water te tappen wanneer iemand eigenlijk bruisend water wil hebben. Druk en draai je één keer, dan komt er gefilterd bruisend water uit de kraan. Het blauwe knipperlicht aan de lichtring geeft dat visueel aan. Kleurt de lichtring rood, dan weet je dat er kokend water op komst is. Wie de draaiknop iets langer vasthoudt en dan draait, krijgt plat gefilterd water uit de kraan. De CUBE komt met één van de Quooker-kokendwaterkranen en –reservoirs en wordt onderin de keukenkast geplaatst, naast het reservoir. Van Tichelen: “De filter zuivert het water heel goed, de smaak van het water uit de CUBE is vergelijkbaar met de smaak van water dat je in de winkel koopt.” De CO2-cilinder aan het reservoir zorgt voor 60 liter koud bruiswater.

Besparing

quooker

Veiligheid primeert. Wie gekoeld water vraagt, kan nooit kokend water krijgen. De CO2-cilinder aan het reservoir zorgt voor 60 liter koud bruiswater.

 

Besparing qua tijd en ruimte haalden we reeds aan: geen talloze flessen water die in een bergruimte plaats innemen, geen extra tijd spenderen bij het inladen van de boodschappen. Maar ook qua energie- en watergebruik zorgt een Quooker-kraan voor een besparing. “Wie veel mineraalwater drinkt, heeft met een Quooker-kraan inderdaad een besparende factor extra”, aldus Van Tichelen. “De kostprijs van de CO2-cilinders en het water dat door de kraan stroomt, ligt merkbaar lager dan steeds de flessen in de winkel te moeten gaan kopen. We rekenden uit dat wie acht liter bruisend en vier liter gefilterd water uit een Quooker-kraan per week drinkt tot wel 200 euro per jaar bespaart.”

Verbruikt een CUBE veel energie? Die vraag krijgt Van Tichelen wel meer: “Het maakt niets uit of je drinkwater koelt in een koelkast of in een reservoir voor gekoeld water. Het afkoelen kost evenveel energie. Met maar 16W stand by-verlies is de CUBE energiezuinig en de koelkast blijft gewoon toe.”

Fusion

Wie een Quooker-kraan verkiest zonder dat deze koel bruisend en gefilterd water levert, kan aan de slag met de Fusion, de Quooker-kraan die kokendwaterkraan en mengkraan samenbrengt Deze kraan zorgt er voor dat wie kokend water nodig heeft het meteen krijgt, zonder dat er een waterkoker aan te pas komt. Het reservoir bevindt zich in de keukenkast en is tot 60 procent kleiner dan een traditionele keukenboiler.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.