Platform over design en techniek in de keukenbranche
Kracht en flexibiliteit
De Air-Tec geeft de keukenontwerper maximale planningsvrijheid.

Kracht en flexibiliteit

Een keukenapparaat dat drie functies in één geheel samenbrengt en de keukenontwerper maximale vrijheid biedt. Een keukenapparaat dat bovendien met de hand én met liefde wordt gemaakt. Daarmee pakken Kitchentech en Bertazzoni uit aan het begin van 2023.

Technologisch en esthetisch dik in orde; het 3-in-1 fornuis van Bertazzoni.

Het gaat hard bij de Italiaanse fabrikant Bertazzoni. Vorig jaar bestond dit op-en-top Italiaans familiebedrijf exact 140 jaar en dat werd uiteraard uitgebreid gevierd, onder meer met een zeer gewaardeerde deelname aan Eurocucina, zowel op de beurs zelf als door de stad Milaan. Daar werd al duidelijk dat de afdeling R&D niet had stilgezeten tijdens de voorbije Covid-jaren. Die lijn trekt Bertazzoni mooi door in het begin van 2023 met de lancering van de Air-Tec PROCH94-serie fornuizen.

3-in-1

Elk fornuis wordt bij Bertazzoni met de hand gemaakt. Vanaf het eerste fornuis in 1882, gemaakt door Francesco Bertazzoni, tot de huidige toestellen. Alles gebeurt met de hand en met een ongeëvenaarde passie om kookapparatuur te maken die de liefde voor de bereiding van lekker eten omarmt. Met het Air-Tec 90cm fornuis komt er nu een toestel beschikbaar dat drie krachtige apparaten in één verzamelt. “Het betreft een upgrade van de Professional Series fornuizen”, legt Erik van Berkel van Kitchentech, exclusief importeur en distributeur van de kookapparatuur van Bertazzoni, ons uit. “Aan het ontwerp en de technologie van deze toestellen voegen we een efficiënt geïntegreerd afzuigsysteem toe. Voor de keukenontwerper biedt dit toestel echt maximale vrijheid in keukenontwerp.”

De ingebouwde afzuiging is beschikbaar met afzuiging naar buiten of recirculatie.

Geen zorgen qua afzuiging

De aanwezige kookplaat is uitgerust met vier inductiezones die bediend worden door de ergonomische metalen knoppen. Wil je twee zones combineren om één grotere te creëren, bijvoorbeeld voor grote pannen of bakplaten? Dat kan dankzij de multizone-technologie. De geïntegreerde afzuiging heeft als groot voordeel dat deze is gekoppeld aan de inductievelden, de afzuiging past zich automatisch aan de kookintensiteit aan. “Geen zorgen dus wanneer je de afzuiging niet of te laat zou inschakelen”, aldus van Berkel. “De afzuiging regelt het immers zelf. Handmatige bediening kan uiteraard ook. Via de speciale knop kun je kiezen uit 9 vermogenstanden met een maximum van 700 m³.” De keuze bestaat uit afzuiging naar buiten of recirculatie middels een plasmafilter of regenereerbaar koolstoffilter. Het systeem is bovendien 100% veilig tegen morsen van water. De XXL-oven, even groot als bij een fornuis zonder kookveldafzuiging, met zijn 11 functies blijft behouden. De ovendeur met driedubbele beglazing, voorzien van soft motion scharnieren tegen dichtslaan, minimaliseert het warmteverlies waardoor de Air-Tec een energieklasse A bereikt. Air-Tec is leverbaar in volledig Carbonio, roestvrijstaal en vijf hoogglans automotive kleuren (bianco, giallo, arancio, rosso en nero).

Nu ook 2-fase

Maar er is een meer leuks nieuws waarmee Kitchentech en Bertazzoni het jaar 2023 beginnen. Behalve dat de Air-Tec uit voorraad beschikbaar is, melden beide firma’s ons dat alle 90 cm inductiefornuizen, uitgerust met bridge- of flexzones, die Bertazzoni vanaf
1 januari dit jaar uitlevert, de mogelijkheid hebben om op 2-fase aan te sluiten. “De ideale oplossing voor de vervangingsmarkt, of daar waar een 3-faseaansluiting niet voor handen is”, schetst van Berkel. “Deze optie is beschikbaar in alle designseries, namelijk de Professional,
Master, Heritage en Master Prime Line.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.