Platform over design en techniek in de keukenbranche
Küchenmeile A30 in een COVID-19-jasje

Küchenmeile A30 in een COVID-19-jasje

Het jaar 2020 is een jaar zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Over de hele wereld zijn events groot en klein beïnvloed door de pandemie. Vakbeurzen werden (en worden nog steeds) uitgesteld of zelfs afgelast. Ook de Küchenmeile A30 en de talrijke events op de verschillende gekende locaties ontsnappen er niet aan.

Het is een vaste afspraak in de agenda van de keukenbranche. In de maand september trekken we naar de regio rond de autostrade A30 om de opendeurdagen van de vele fabrikanten bij te wonen. Ook Area30, House4Kitchen, Gut Böckel,… staan met stip genoteerd. Al dat keukenlekkers vraagt om een uitgekiend en perfect tot in de puntjes uitgestippeld reisprogramma. Een strategie die dit jaar nog belangrijker zal zijn. Hieronder lees je wat we weten over de Küchenmeile A30 en andere georganiseerde events. Check best voor je afreis of deze informatie nog up-to-date is, eventuele strengere maatregelen zijn mogelijk indien de plaatselijke autoriteiten dat nodig achten.

Opendeurdagen

Beginnen we met de Küchenmeile zelf. De meerderheid van de 28 aangesloten bedrijven besliste op 28 mei laatstleden om hun jaarlijkse opendeurdagen te laten plaatsvinden. “We kijken zoals elk jaar uit naar de mogelijkheid om interessante informatie persoonlijk met onze klanten te delen en om geïnteresseerden over onze nieuwe producten te informeren”, klinkt het. “Uiteraard leven we steeds de geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen na zodat de veiligheid van bezoekers, exposanten en medewerkers gegarandeerd is.” Je vindt op de website www.kuechenmeile.de steeds een geactualiseerde lijst van de deel­-nemende fabrikanten. We lezen er ook dat de voorbereidingen bij Häcker en Warendorf, dat dit jaar niet op Gut Böckel zal staan maar wel haar eigen deuren opent, ondanks de coronapandemie volop aan de gang zijn.

foto-2-kuchenmeile-mhk-kopieren

Ook het jaarlijkse MHK Forum zal, voor het eerst in 20 jaar, niet plaatsvinden.

 

Alles online

Een rollercoaster van emoties en beslissingen. Zo kan je de zomer bij Trendfairs, de organi­satoren van Area30, perfect om­schrijven. In 2020 zou de tiende editie van de beurs plaats­vinden. Zou, want door de pandemie en de heersende omstandigheden en maatregelen evolueerde de beurs van een fysiek event over een hybride beurs (deels fysiek, deels digitaal) tot een louter digitaal verhaal. “Deze beslissing nemen we na een grondige analyse van de complexe situatie wat betreft de huidige contact- en hygiëne-eisen”, verklaart de organisatie. Voor het eerst is Area30 uitsluitend digitaal te bezoeken en zo wordt de tiende editie toch een speciaal event. En de organisatie besluit: “Bijna alle exposanten van dit jaar hebben al toegezegd voor 2021, wanneer een fysieke beurs weer zal plaatsvinden.” Trendfairs meldde ons eind juli dat het werkte aan een online platform waar het alle online events tracht te verzamelen. “Normalerwijze is de Küchenmeile, samen met alle andere events die plaatsvinden, een fragmentarisch kluwen”, verduidelijkt Trendfairs. “Dat hoeft digitaal echter niet zo te zijn. Het is toch veel eenvoudiger voor de bezoekers dat alle informatie van alle fabrikanten op één digitale locatie raadpleegbaar is? Daarom is er kuechenherbst.online. Dit platform is 24 op 24, 7 op 7 geopend.”

Wel of niet?

Ook het landgoed Gut Böckel, Architektur­werkstatt, House4Kitchen en Kitchen Center Löhne zijn jaarlijkse publieks­trekkers. En ook daar zien we de invloed van Covid-19. Vandaag weten we met zekerheid dat Kitchen Center Löhne (Electrolux, Sachsenküchen en Impuls Küchen) en House4Kitchen (Franke, Gaggenau, Neff, next125 en Schüller) de deuren gesloten houden. Alle exposanten voorzien alter­natieven om hun nieuws naar buiten te brengen. Architekturwerkstatt opent haar deuren wel. “Uiteraard rekening houdend met alle richtlijnen”, benadrukken de traditionele exposanten Leicht, Liebherr, V-ZUG, Inalco en Gessi die in september het gezelschap krijgen van BORA. “Een grote diversiteit aan digitale tools staat eveneens ter beschikking.” Het grote landgoed Gut Böckel wordt tijdens de Küchenmeile traditioneel volledig ingenomen door exposanten uit de keukensector. Zij beslissen dit jaar, afzonderlijk van elkaar, of ze al dan niet deelnemen. Op het moment van schrijven staat het vast dat Blanco, Miele, Carat, Jetstone, Bauknecht en Warendorf niet aanwezig zullen zijn. De bedrijfsleiding van Warendorf voegt toe dat de eigen showroom wel de deuren opent. Beko/Grundig en Smeg staan trouwens wel op Gut Böckel.

We herhalen graag dat de informatie hierboven misschien niet meer up-to-date is als je dit leest. Controleer daarom best bij de fabrikanten zelf hoe een bezoek best doorgaat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.