Platform over design en techniek in de keukenbranche
Levert een keukenrenovatie ook geld op?

Levert een keukenrenovatie ook geld op?

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Of wil je je keuken een nieuwe look geven? Je keuken renoveren levert een hoop voordelen op. Uiteraard is een keukenrenovatie een flinke investering, maar uiteindelijk gaat het je waarschijnlijk geld opleveren. Om veel onduidelijkheden weg te nemen lees je in dit artikel waarom je een keukenrenovatie zou doen, met wat voor kosten je rekening moet houden en staan er lees je enkele keukentrends in België.

Waarom zou je een keukenrenovatie doen?

Een van de belangrijkste voordelen is dat je, door je keuken te laten renoveren door Wolters, je vaak een stuk goedkoper uit bent dan dat je een gloednieuwe keuken koopt. Verder zorgt een keukenrenovatie voor minder overlast in huis. Je keuken hoeft namelijk niet compleet verbouwd te worden. Zo hoeft je keuken niet opnieuw te worden ingemeten en moeten er geen nieuwe leidingen worden aangelegd. Vaak gaat een verbouwing een stuk sneller dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken.

De huizenprijzen stijgen in België fors. Mocht je van plan zijn om je woning te verkopen kan het slim zijn om kamers op te knappen. Door je keuken te renoveren kan je huis zomaar duizenden euro’s meer waard worden. Overleg hiervoor wel met de makelaar!

Wat kost een keukenrenovatie gemiddeld?

Hier is natuurlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Het verbouwen van een keuken is onder andere afhankelijk van de grootte van de keuken. Zit er bijvoorbeeld een vaatwasser in? Gemiddeld genomen is een Belg € 1.500,- kwijt. Voor kleine keukens, met een aantal lades en een koelkast ben je ongeveer tussen de € 350,- en € 950,- kwijt. Voor grotere keukens, met meer dan tien lades, een vaatwasser en een koelkast ben je tussen de  € 1.000,- en € 3.000,- kwijt.

Welke materialen zijn op dit moment in trek?

Groen, groener, groenst

In België zie je steeds meer keukens in allerlei kleuren groen. Je maakt je keuken compleet door je keuken letterlijk groen in te richten. Plaats bijvoorbeeld planten in de keuken voor een passende design.

De groene uitstraling past ook goed bij hout. Combineer bijvoorbeeld de groene lades met een houten wand. Het voordeel van deze combinatie is dat je keuken met deze combinatie warmte en rust uitstraalt.

Koken op inductie

Gas is niet meer van deze tijd! Een van de betere duurzame mogelijkheden is het koken op inductie. Tegenwoordig heb je zelfs inductieplaten, waarbij je water binnen tien seconden kan koken! Koken op inductie past goed bij een groene keuken (zie hierboven).

Witte keuken in combinatie met bruin

In België zie je tegenwoordig ook steeds meer keukenfabrikanten die witte, vanillekleurige keukens aanbieden in combinatie met bruine kleuren. Met name de kleur vanille is in trek. Ook deze kleur zorgt voor rust en ontspanning in huis. De vanillekleurige keukens zien er modern uit en het hout geeft de keuken een oud en rustgevende uiterlijk.

Een waardevolle investering

Kortom, een keukenrenovatie maakt niet alleen je huis meer waard, je creëert ook steeds meer je ideale droomhuis. Diverse keukenfabrikanten als Wolters hebben een calculator, waardoor jij goede inschatting krijgt van wat je kwijt bent. Zo weet jij wat je kwijt bent!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.