Platform over design en techniek in de keukenbranche
Machinaal verwerken van kanten is specialistisch geworden

Machinaal verwerken van kanten is specialistisch geworden

Als je Geert Nefkens, directeur/eigenaar van GN Kantentechniek in Horst, hoort praten over het verbinden en bewerken van kanten, hout en plaatmateriaal, dan hoor je niet alleen passie, maar ook plezier én expertise. “Het gaat er bij ons nadrukkelijk niet om in de markt altijd maar de goedkoopste te willen zijn”,  zegt Geert. “Het gaat er om op welke wijze je een oplossing aanbiedt voor de klant.”

De nieuwe NC gestuurde lijmschraper

Geert is al meer dan 30 jaar werkzaam in de branche en al een kleine 8 jaar actief met zijn GN Kantentechniek dat een stevige positie heeft verworven in diverse marktsegmenten. Geert richt zich nu ook op de keukenmarkt. “Onze boodschap is helder: we staan garant voor gespecialiseerde producten van topmerken. We werken daarom alleen maar samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers waarbij kwaliteitsbewaking, een prima service en een betrouwbare relatie voor de lange termijn altijd de basis blijven.”

“Veel afnemers hebben hun weg inmiddels naar ons gevonden. Ze zijn actief in vele branches. Van specialisaties in de interieurbouw tot aan meubelfabricage, badkamerfabrikanten, standbouw, scheepsbetimmering, aftimmerbedrijven en andere toeleveranciers. En nu dus ook steeds meer de keukenbouw.”

Nieuwe organisatie    

Na vier succesvolle jaren door GN Kantentechniek te zijn gedistribueerd wordt het assortiment kantenlijmmachines van de Italiaanse machinebouwer Fravol sinds 1 januari van dit jaar door Fravol Nederland voortgezet. Het machinaal verwerken van kanten is namelijk zeer specialistisch geworden. Het was voor Geert Nefkens de reden om daarvoor een tweede bedrijf – Fravol Nederland dus – op te richten.

Het team medewerkers is klaar voor de volgende fase!

“Zowel diverse lijmsystemen als uiteen­lopende plaatmaterialen maken het verwerken veeleisender. Met advies, verkoop en onderhoud richt onze nieuwe organisatie zich op de Nederlandse en Belgische (Vlaamse) markt. Door de aanwezige vakkennis, support en de eigen servicedienst wil Fravol Nederland zich op deze manier onderscheidend maken en zich enkel bezig houden met het aanbieden van innovatieve oplossingen voor de verwerking van kanten. GN Kantentechniek daarentegen levert de verbruiksproducten, Fravol Nederland dus de machines.”

Geert tot slot: “Het duurt nog een paar maanden, maar van 1 tot en met 4 november zijn we aanwezig op de HoutPro+ in Den Bosch. Vorig jaar hebben we een eigen tweedaagse beurs georganiseerd maar nu de tijden weer wat ‘normaler’ lijken te worden, kijken we zéér uit naar een beurs waar we de hele branche weer kunnen ontmoeten én we Fravol Nederland verder kunnen presenteren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.