Platform over design en techniek in de keukenbranche
Makkelijk en aangenaam koken

Makkelijk en aangenaam koken

Elke dag een maaltijd klaarmaken, het is niet altijd evident. Los van de inspiratie wat nu weer klaar te maken, is ook de apparatuur een belangrijke factor. Een kookplaat die het leven – en het bereiden van de maaltijd – makkelijker maakt, daar tekent iedereen toch voor?

Zwitserland is het land van de bekende uurwerken, de wereldberoemde chocolade en… de firma V-ZUG. De roots liggen in het hart van het land, meer bepaald in de economische regio Zug. Een gevoel van trots dat opgenomen werd in de bedrijfsnaam, dat is de ZUG in V-ZUG. Dat het bedrijf in de beginjaren een verzinkerij was en dat ook daar een gevoel van trots in schuilt, wordt geuit met de V in de naam. V-ZUG kan je dan weer in één adem noemen met innovatieve, huishoudelijke apparatuur ten dienste van de mensen om hen het leven eenvoudiger te maken. Het geloof in onder meer inductie als technologie was en is groot.

Slimme combinatie

Dat V-ZUG inductie hoog in het vaandel draagt, bleek tijdens de jongste editie van Batibouw. Hier werd onder meer de nieuwe Fusion-inductiekookplaat met geïntegreerde dampafzuiger voorgesteld. De kookdampen worden meteen na het ontstaan naar beneden weggezogen. Meer zelfs: V-ZUG integreerde een speciale functie die een rechtstreekse communicatie regelt tussen de kookplaat en de afzuiging. “OptiLink, zo heet de functie, laat de mensen toe zich te concentreren op het koken zelf”, legt Michel Van Dommelen van V-ZUG uit. “De sterkte van de afzuiging wordt dankzij OptiLink automatisch afgestemd op de hoeveelheid kookdampen. Hoe meer dampen, hoe sterker de afzuiging zal zijn. Wie dit wenst kan uiteraard de afzuiging manueel instellen.” V-ZUG zorgde met de robuuste coating OptiGlass bovendien voor een hogere krasbestendigheid. De intuïtieve bediening van Fusion gebeurt via een grafisch touchscreen.

Totale flexibiliteit

Potten en pannen op het kookveld plaatsen waar je maar wil. Dat is de flexibiliteit waar V-ZUG voor zorgt met de zoneloze FullFlex inductiekookplaat. Deze herkent automatisch tot maximaal zes pannen (de versie van 90 cm breed) of tot maximaal vijf pannen (de compacte versie van 70 cm breed). “Kookzones bestaan niet meer”, benadrukt Van Dommelen. “Dankzij 48 ultramoderne inductoren detecteert het FullFlex inductiekookveld meteen de positie en het formaat van het kookgerei. De Memory-functie laat toe deze te verplaatsen zonder dat het ingestelde vermogen verloren gaat of opnieuw moet worden ingesteld. Een groot grafisch kleurendisplay met ergonomische aanraakbediening en een duidelijke presentatie van de informatie vereenvoudigen het gebruik. Functies zoals AutoPowerPlus, Professionele modus of Teppan Yaki vergemakkelijken het koken.” De Teppan Yaki-functie houdt in dat de kookplaat automatisch de bijgeleverde Teppan Yaki-plaat herkent en de overeenkomstige functie meteen activeert. Een opdeling in twee kookzones is mogelijk. In de Professionele modus wordt het vermogensniveau automatisch aangepast wanneer een pan achteruit of vooruit wordt bewogen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.