Platform over design en techniek in de keukenbranche
Materialen moeten lang kunnen meegaan, want… het gaat om duurzaamheid!

Materialen moeten lang kunnen meegaan, want… het gaat om duurzaamheid!

Met Arpa Industriale op de MILANO DESIGN WEEK 2022

Tijdens de Salone del Mobile in juni bezochten we FENIX Scenario als onderdeel van MUSA, het marketing en communicatiecentrum van Arpa Industriale en haar zusterbedrijven. We spraken daar met Rutger de Jong, country manager Benelux van Arpa | FENIX. “Als onderdeel van de Milano Design Week organiseert FENIX Scenario ‘De-Structura’, een installatie gewijd aan de ontwerpvrijheid voor keuken en badkamer die de weg vrijmaakt voor creatieve expressie, gecreëerd door de architect en ontwerper Fabio Fantolino.”

Fabio Fantolino.

De-Structura ontvouwt zich in een reeks geometrieën met één enkele en absolute hoofdrolspeler: de veelzijdige en duurzame materie die moet worden gedeconstrueerd en gereconstrueerd. De tentoonstelling omvat vier capsules gericht op de wereld van de keuken, met een uitweiding in de badkameromgeving.

Het materiaal is ontworpen om lang mee te gaan dankzij de verrassende weerstand van materialen. De capsules zijn het resultaat van de vrijheid van creatieve energie. Een energie die zich manifesteert in de vele mogelijkheden van de toepassingen van de elementen en tegelijkertijd in de verbetering van de structurele nauwkeurigheid door de externe vorm van de achthoeken aan te brengen. Rutger: “Binnen deze geometrische kernen zijn de meubelelementen ontworpen om te worden gedemonteerd en opnieuw in elkaar gezet te worden, waarbij functie en esthetiek worden gecombineerd om een ​​gevoel van harmonie te creëren door de veelvormige transformatie van materie.”

‘Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Van keuken tot badkamer. Het materiaal is overal toepasbaar en bovendien zeer duurzaam.

Materialen en oppervlakken – waaronder Arpa HPL, FENIX®, Homapal® en X-KIN® – worden dus op een ongebruikelijke en fantasierijke manier verwerkt, met veel aandacht voor details.

Rutger is er van overtuigd dat de gemeenschappelijke kracht van alle materialen wordt gevormd door hun duurzaamheid. “Van de CO2-neutraliteit van FENIX tot de Bloom-technologie die natuurlijke lignine toevoegt aan de kern van het materiaal in plaats van hars, tot VIS én de geraffineerde oppervlakken met minerale componenten die de slijtvastheid aanzienlijk verhogen. Elke capsule onderscheidt zich door de duurzaamheid van materialen die, zelfs na lange tijd, de noodzaak van meubelrenovatie beperken en bijdragen aan een zinvolle emissiereductie.”  Het project wordt gecompleteerd door de elegante interpretatie van een keukeneiland.

Ten slotte laat Rutger ons in Milaan de nieuwe Homapal Collectie voor Europa zien. “Deze selectie metalen oppervlakken met het stempel ‘Made in Germany’ is vanaf nu verkrijgbaar en is gemaakt om architecten en interieurontwerpers inspiratie te bieden.”

Over Arpa Industriale

Sinds 1954 ontwerpt en produceert Arpa in Bra, Piemonte, Italië, hoogwaardige oppervlaktematerialen voor een breed scala aan interieurtoepassingen, waaronder keukens. Denk aan een brede waaier van uiterst gediversifieerde producten, zowel qua structuur als esthetiek. Arpa is tevens producent van FENIX®, het supermatte materiaal dat al vele internationale prijzen in de wacht sleepte.

FENIX®

FENIX is het supermatte innovatieve materiaal dat door Arpa in 2013 is gelanceerd voor toepassingen in uitdagende interieurvraagstukken waar zowel verticaal als horizontaal veel van materiaal gevraagd wordt. Het buitenoppervlak van FENIX wordt gekenmerkt door het gebruik van ultra moderne acrylharsen, gehard en gefixeerd door middel van een Electronic Beam Curing-proces. Met een lage lichtreflectie is het FENIX-oppervlak extreem mat, anti-vingerprint en heeft het een zeer aangename touch. Thermische reparatie van oppervlakkige microkrasjes is mogelijk. Ideaal voor in de keuken. Sinds december 2021 zijn alle FENIX-materialen CO2-neutraal. 

www.arpaindustriale.com                                                                                        www.fenixforinteriors.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.