Platform over design en techniek in de keukenbranche
Na 100 jaar nog altijd even vernieuwend

Na 100 jaar nog altijd even vernieuwend

Wat ooit synoniem stond voor ijzersterke fietsen en motorfietsen is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerd merk van dampkappen en kookplaten. De merknaam Novy is 100 jaar oud, maar de firma is nog steeds springlevend. De fabrikant telt verdelers in verschillende Europese landen en wil vandaag de rest van de wereld veroveren. Er kwam een nieuwe showroom met kantoren, een uitgewerkt merkverhaal én de tagline ‘Your kitchen’s secret ingredient’, die verwijst naar de stille en efficiënte werking van de producten. De specialist investeert bovendien voortdurend in de uitbreiding en optimalisatie van het assortiment en in de recirculatietechnologie.

novy2_40-004-novy-up-87cm-ambient-12-kopieren

Novy Up is een afzuigtoren, die gecombineerd kan worden met Domino-inductiekookplaten. Novy Up geeft de consument nu de keuze uit vijf vaste kookopstellingen.

 

Dampkap en verlichtingselement

Met Mood biedt Novy een bijzonder 2-in-1-element: een efficiënte dampkap én een verlichtingselement. Dit product kwam in 2016 in de kleur wit op de markt, gevolgd door een zwarte versie. Vandaag stelt de producent de steel look voor, die perfect aansluit bij de trend naar warme kleuren. “Mood is standaard uitgerust met twee witte plafondelementen, maar men kan ook voor zwart of steel look kiezen. En wie een nog sterker accent wil, gaat voor een plafondplaat in wit, zwart of steel look”, zegt director marketing Olivier Lambert. “Mood is tegelijk een verlichtingselement, waar lichtintensiteit en kleurwarmte eenvoudig aangepast kunnen worden. Er is keuze tussen een warm en sfeervol wit of een kouder en functioneel wit. De ledstrips zijn bovendien energiezuinig.”

novy3_1811-one-downdraft-78cm-ambient-1-kopieren

One Pro en One Power zijn beide een dampkap-en-kookplaat-in-één. De afzuigtoren verschijnt pas als je effectief begint te koken.

 

Dampkap-en-kooplaat-in-één

Novy brengt ook nieuwe modellen in het assortiment werkbladafzuigingen. Acht jaar na de lancering van de originele Up_Side afzuigdampkap komt de specialist met een remake. De Novy Up afzuigtoren, die met Domino-inductiekookplaten gecombineerd kan worden, geeft de consument nu de keuze uit vijf vaste kookopstellingen. De gebruiker kan de dampkap manueel bedienen en een regelbare klep zorgt ervoor dat het systeem nog gerichter dampen afvoert op 0 tot 10 centimeter hoogte. Deze nieuwe versie van de Novy Up ligt qua look in lijn met de One en Novy Panorama, die ook als dampkap-en-kookplaat-in-één ontwikkeld zijn. “We presenteren ook een geüpdatete versie van de One Pro en One Power-afzuigtorens. Deze systemen zitten in het midden van de kookplaat en op dezelfde hoogte van de potten en pannen. Zo worden de dampen direct weggezogen, nog voor er onaangename geuren kunnen ontstaan. Dankzij een discrete kantelklep kan het systeem nog gerichter werken”, vertelt de director marketing. “De vernieuwde toren van de One Pro en One Power is uitgerust met een HX-rooster met kleine zeshoekige gaatjes, voor een goede doorstroming van de gefilterde lucht.”

novy4_56-016-elbrus-gaspit-ambient-1-kopieren

De zwarte gietijzeren gaspitten zijn robuust en kunnen op verschillende manieren opgesteld worden.

 

Gaspitten

De collectie kookplaten wordt uitgebreid met krachtige losse gaspitten, die rechtstreeks op het werkblad geplaatst worden. Deze zwarte gietijzeren branders zijn robuust en kunnen op verschillende manieren opgesteld worden. “Er is voldoende ruimte tussen de branders voor grote potten en pannen en je hebt als gebruiker de volledige controle over de vlam. De luchtinlaat van bovenaf resulteert in een optimale werking van de branders, die een snelle en krachtige vlam geven”, sluit Olivier Lambert af. “Niet alleen in het Gas Pro-gamma zijn verschillende opstellingen mogelijk. Zo kan ook een Novy-inductiekookplaat met een gaspit gecombineerd worden en uiteraard passen alle kookplaten perfect bij de dampkappen uit ons hoogwaardige assortiment.”

Recirculatietechniek

Tot slot zet Novy ook fors in op recirculatietechnologie. Met Pure 3.0 worden kookdampen gezuiverd terug in de ruimte geblazen. Dankzij de volledige warmteterugwinning wordt er flink bespaard op het energieverbruik. De monoblockfilter van Novy neutraliseert bovendien tussen 95 en 100 procent van de meest hardnekkige kookgeuren. Enkele Novy-modellen zijn standaard uitgerust met het recirculatiesysteem, maar alle modellen zijn met deze technologie leverbaar.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.