Platform over design en techniek in de keukenbranche
Naar wie gaat de 1 miljoenste vaatwasser?
Er wordt geen keuken meer verkocht in Nederland zonder (geïntegreerde) vaatwasser. Je vindt ze dus in praktisch elke woning!

Naar wie gaat de 1 miljoenste vaatwasser?

Zomer 2023: fabrikant viert prachtig jubileum met spannende uitreiking

De spanning stijgt. Het is zomer 2023. En, directie en medewerkers van de firma ATAG Benelux zijn aan het aftellen. Want… de 1 miljoenste Pelgrim-vaatwasser wordt geproduceerd. Een fantastisch jubileum nadat in 1992 – dus meer dan 30 jaar geleden – het eerste exemplaar van de band rolde. In die jaren erna had ongeveer twee op de tien huishoudens er een. Nu wordt er geen keuken meer verkocht zonder geïntegreerde vaatwasser. Judith Kramer, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, vertelt: “We laten dit heuglijke moment uiteraard niet zomaar voorbijgaan. Sterker nog: we koppelen er voor de dealers én de consumenten een superleuke actie aan!”

In de generatie vaatwassers van nu gegarandeerd een beter droogresultaat!

Collega Johan van Gompel, Business Manager bij Pelgrim en al 33 jaar in dienst bij het bedrijf, weet nog goed dat de eerste vaatwassers in Nederland werden verkocht. “Destijds was het echt een luxe product. Het was heel bijzonder als je bij iemand thuiskwam en dat je dan zag dat die een vaatwasser had. Heel interessant! Nu is dat natuurlijk niet meer zo. Bovendien hebben we het over een compleet andere generatie: het grote verschil met nu is dat de vaatwassers anno 2023 ruimer, energiezuiniger en stiller zijn.”

Groot succes

Bij de introductie in 1992 bleek de geïntegreerde Pelgrim-vaatwasser meteen een succes op de Nederlandse markt. Judith: “Er was echt sprake van explosieve verkoopaantallen. Uiteraard zijn er veel doorontwikkelingen geweest. Zo kan onze nieuwste vaatwasserlijn met een smartphone of tablet ingesteld worden en de FanDry technologie zorgt er voor dat alles, zelfs plastic, helemaal droog is. Bovendien zijn er modellen die zelf voor de juiste dosering wasmiddel zorgen: AutoDose. Het is dus letterlijk een kwestie van dichtdoen en aanzetten. Het apparaat denkt, en doet de rest.”

Slim hoor. Meer ruimte, ook voor het bestek.

Mooie mijlpaal

Eén miljoen vaatwassers is natuurlijk niet niets. “Om deze mijlpaal goed onder de aandacht te brengen, organiseren we een feestelijke actie. Iedereen die tussen 1 juli en 31 augustus 2023 een Pelgrim-vaatwasser aanschaft én registreert via onze site, ontvangt een lot van Lot Of Happiness, waarmee er kans is op geldprijzen tot maar liefst 1 miljoen euro!” zegt Judith. “We koppelen er dus meteen een goed doel aan. Lot of Happiness strijdt voor eerlijke kansen voor ieder kind en doneert van iedere inleg 50% aan een goed doel voor kinderen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de CliniClowns, KiKa of de Make-A-Wish Foundation Nederland.” Judith en Johan voegen hier nog aan toe dat zowel dealer als consument het lot ontvangen.

De huidige vaatwassers hebben door hun indeling genoeg flexibiliteit.

Over Pelgrim

Pelgrim is al meer dan 100 jaar thuis in elke keuken. De keuken is het levendige hart waar gekookt, gelachen, gegeten, gehuild en gefeest wordt. Pelgrim wil het mooi en makkelijk maken in de keuken, zodat je tijd hebt om thuis te genieten. Want hoe mooi je keuken ook is, uiteindelijk gaat het er in de dagelijkse praktijk om hoe je je apparatuur gebruikt. Beschikt de apparatuur over de functies die jij belangrijk vindt? En weet je die functies juist te gebruiken? Dat zijn de vragen die de mensen van Pelgrim zich ook stellen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe keukenapparaten. Pelgrim is een product van ATAG Benelux, gevestigd in Duiven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.