Platform over design en techniek in de keukenbranche
Negentig jaar ten dienste van utiliteiten

Negentig jaar ten dienste van utiliteiten

Het familiebedrijf DELABIE, Europees leider in sanitaire toebehoren voor publieke gebouwen, viert dit jaar haar 90ste verjaardag. 

Het industrieel verhaal van DELABIE begint in 1928 wanneer Georges DELABIE in Friville, gelegen aan de Somme in Frankrijk, een gieterij overneemt die opgericht werd in 1863. Vier generaties ondernemers en medewerkers zullen elkaar opvolgen en zorgen voor de groei van het familiebedrijf. DELABIE beslist al snel de huishoudelijke markt achter zich te laten en zich te positioneren als specialist voor publieke gebouwen. In minder dan een eeuw groeit DELABIE uit tot een onmiskenbare wereldspeler en Europees leider in kranen en sanitaire toebehoren voor publieke gebouwen.

De groep voert vandaag uit naar meer dan 90 landen, vanuit de fabriek in Friville, en naar de 8 filialen in de wereld: Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, Spanje, Portugal, Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en China (Hong Kong). Op deze manier worden de sanitaire oplossingen van DELABIE overal ter wereld geïnstalleerd, daar waar kwaliteit centraal staat.

Vijf productassortimenten
Met haar vijf productassortimenten – kranen voor utiliteiten, ziekenhuizen en rusthuizen, toegankelijkheid en hygiëne accessoires, sanitaire toestellen in RVS, specifieke kranen  voor professionele keukens, veiligheidskranen en renovatie – is DELABIE actief in een veeleisende markt, waar het groeipotentieel aanzienlijk is. Er worden dus voortdurend nieuwe producten ontwikkeld en nieuwe knowhow opgebouwd. Of het nu gaat om het gietproces of het op punt stellen van het thermostatisch binnenwerk, de microbiologie of de elektronica, DELABIE beheerst meer dan 30 verschillende taken. Zo produceert het bedrijf bijvoorbeeld eigen elektroventielen voor het assortiment elektronische kranen.

Kranen voor professionele keukens
De DELABIE kranen voor Professionele keukens staan bekend om hun stevigheid en duurzaamheid en zijn perfect geschikt voor centrale keukens, restaurants , de vishandel of de voedselnijverheid. Om het werk te vergemakkelijken, stelt DELABIE een assortiment kranen voor dat een snelle vulling van kookpotten en wastafels toelaat. Het volledige debiet is bereikt in 1/4 draai en afhankelijk van de gekozen kraan kan het debiet tussen 45 en 100 l/min zijn bij 3 bar.

De grootkeuken kranen van DELABIE hebben bovendien een aangepast ontwerp om bestand te zijn tegen een intensief gebruik tijdens rush momenten. De schokwerende en ergonomische grepen zijn bestand tegen eventuele stoten van kookpotten, en zorgen voor een eenvoudige bediening. Ook de uitlopen zijn robuust en bovendien draaibaar, waardoor het vullen en verplaatsen van grote potten vergemakkelijkt wordt. Het mechanisme in de kraan is perfect geschikt voor hoge temperaturen tot 90°C.

Optimale keukenhygiëne
Om een optimale hygiëne in de keuken te verzekeren, biedt DELABIE een ruim assortiment kranen aan zonder manuele bediening. Er is keuze uit elektronische kranen met aanwezigheidsdetectie, of kranen met een niet manuele bediening (met knie- of voetbediening). Ook de nieuwe handwasbakjes, 100% DELABIE en vervaardigd uit bacteriostatisch RVS 304, voldoen perfect aan de hygiënenormen in restaurants en grootkeukens. De mechanische SXS wasbakjes, met of zonder spatwand, zijn uitgerust met een voormenger en hebben een soepele bediening. De elektronische SXS handwasbakjes, met of zonder spatwand, treden automatisch in werking bij detectie van de handen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.