Platform over design en techniek in de keukenbranche
Novy neemt Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over

Novy neemt Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over

Innovatieve designverlichting vervoegt bestaand gamma dampkappen en kookplaten

 Novy, Belgische marktleider in de productie van dampkappen en kookplaten, kondigt vandaag de overname aan van de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont. Hiermee zet Novy een belangrijke stap richting het aanbieden van geïntegreerde keukenoplossingen. 

Strategische overname voor Novy 

Sinds de oprichting van Novy in 1907 timmert het bedrijf gestaag verder aan hun ontwikkeling om anno 2022 uit te groeien tot dé marktleider in het segment van afzuigkappen en kookplaten. Novy heeft internationaal 300 in dienst en beschikt over filialen in vijf andere landen, naast België, en distributeurs in nog eens 11 landen. 

Voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf zocht Novy naar een geschikte partner in de verlichtingssector. Belangrijk hierbij waren de raakvlakken op het vlak van duurzame kwaliteit, strak design, innovatie en gebruiksgemak. Dit werd gevonden bij het succesvolle Nederlandse bedrijf Jansen & De Bont. Opgericht in 2014 door Matthijs Jansen en Jorg de Bont is het bedrijf in Nederland bekend als producent van innovatieve en kwalitatieve designverlichting met een bijkomende focus op duurzaamheid en intuïtieve bediening. 

Innovatieve designverlichting voor eenheid in de keuken

Al geruime tijd wordt designverlichting als een onderscheidend element geïntegreerd in de Novy Premium-producten. Functioneel licht gecombineerd met sfeerlicht, in de vorm van strooilicht op het plafond of geïntegreerd in het product zelf, zorgt voor een aangenamere beleving in de keuken.

Met de aanvulling van het gamma stijlvolle lichtobjecten van Jansen & De Bont is er nu ook een oplossing voor aan de wand (Wall-wandverlichting), boven het keukeneiland of de eettafel (Pendant-hanglamp) of geïntegreerd in een stijlvolle wandplank (Shelf-sfeerverlichting).

De consequent doorgevoerde strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen maken de collectie tot één geheel en zorgen voor eenheid in de keukenverlichting en samenhang met de dampkap en kookplaat.

 Win-win voor alle partijen 

“We zijn zeer verheugd om de prachtige producten van Jansen & De Bont in het Novy-assortiment op te nemen. Het is een mooie aanvulling op ons bestaande assortiment en de perfecte verlichtingsoplossing voor onder meer de Novy werkbladafzuiging, waar licht moeilijk te integreren is,” stelt Francis Gistelinck, CEO van Novy tevreden. 

Matthijs Jansen vult aan: “Door het sterk internationale dealernetwerk van Novy bereiken onze producten nu een veel grotere markt. Het is een mooie erkenning voor ons geleverde werk en laat toe om het assortiment verder kwalitatief uit te breiden dankzij de R&D en marktkennis van Novy.” 

Ook voor de eindconsument en de keukendealers ziet Francis Gistelinck voordelen. “De klant krijgt een keuken waarin de verlichting perfect op elkaar, de kookplaat en afzuigkap is afgestemd en de keukendealer kan een mooi geïntegreerd design opmaken. Een win-win voor iedereen.” 

Made in Belgium

De producten worden in de nabije toekomst onder de merknaam Novy op de markt gebracht. De volledige productie van de verlichtingsproducten verhuist in het najaar naar de hoofdzetel van Novy in Kuurne, West-Vlaanderen, waar zich ook de ontwikkeling en fabricage van de dampkappen en kookplaten bevindt. Hiervoor wordt de productie uitgebouwd met een nieuwe montagelijn en wordt geïnvesteerd in gespecialiseerd materiaal zoals een CNC-zaagmachine en een lasermarkeermachine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.