Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Nu ook modulaire opbouw van tijdelijke noodkeukens’
Tjeerd van Schelven is er zelf uiteraard ook nog regelmatig bij om ter plekke in ‘no time’ de noodkeuken te plaatsen.

‘Nu ook modulaire opbouw van tijdelijke noodkeukens’

Uitbreiding van het verhuurgamma bevestigt gestage groei

Het in Nieuwegein gevestigde Noodkeuken.nl groeit en groeit. Steeds meer partijen in de keukenbranche leren oprichter/eigenaar Tjeerd van Schelven en zijn medewerkers kennen. Én de kern van de dienstverlening uiteraard: de Noodkeuken®. We hebben het over een tijdelijke mobiele keuken die een particulier, of een zakelijke partij, tijdens een verbouwing van de eigen keuken kan huren zodat er ’s avonds gewoon gekookt kan worden. “We hebben het verhuurgamma en dus ook de dienstverlening inmiddels uitgebreid”, zegt Tjeerd. “Onze eigen voorraad, die we verhuren, is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld.”

Modulaire opbouw: een aardige collectie van voorgeselecteerde units waar de eindgebruiker uit kan kiezen

We zitten dus bij een tevreden ondernemer aan tafel. En, met recht. Want het concept dat Tjeerd heeft bedacht, is pas drie jaar geleden in de markt gezet. “Zo hebben we nu voor wat betreft de verhuur van noodkeukens een Small Unit, een Medium Unit en een Large Unit toegevoegd. Bij de Small Unit gaat het om ‘Spoel/Kook/Koel’, tot een breedte van 1 meter 80. Deze is ideaal voor die mensen die een keuken laten verbouwen, wat bijvoorbeeld een week duurt.”

Voorgeselecteerde units

“Bij de Medium Unit, tot een breedte van 2 meter 40, is er de mogelijkheid om een vaatwasser toe te voegen. En bij de Large Unit, tot een breedte van 3 meter, zit alles in. Dus, van koelkast tot spoelunit met kokendwaterkranen van Unito, tot werkruimte en vaatwasser. Zo hebben we voor iedereen een oplossing die past binnen het eigen budget. Kortom, een aardige collectie van voorgeselecteerde units waar men uit kan kiezen.”

Tjeerd legt uit dat er wordt gewerkt volgens het principe van modulaire opbouw. “Daarmee vergroten we bovendien onze kans dat we in de toekomst meerdere markten kunnen gaan bedienen. Nu hebben we vooral veel focus op de keukenspeciaalzaken van Nederland, die hún klanten kunnen attenderen op deze noodkeuken-service. Juist vanwege de modulaire opbouw, zijn we interessanter geworden voor bijvoorbeeld aannemers, voor gebruik op beurzen, bij gemeenten, opvanglocaties en zelfs ook woningcorporaties, die er bij gebaat zijn dat ze al een woning kunnen verhuren ondanks het feit dat de geplande keuken nog niet is ingebouwd. Dan wordt het dus daar de tijdelijke noodkeuken!”

Website

Medio dit jaar lanceert Tjeerd tevens de nieuwe website van zijn bedrijf. “Alles stapje voor stapje”, lacht hij. “Maar natuurlijk geldt wel: regeren is vooruitzien, want wat mij betreft is the next step voor ons bedrijf dat we een online configurator bouwen waar de klant – net als bijvoorbeeld bij het configureren van een auto – echt letterlijk helemaal alles zelf kan samenstellen.”

Groener en duurzamer

Als Tjeerd wordt gevraagd hoe zijn bedrijf er over 10 jaar bijstaat, dan is hij positief. “Natuurlijk weet ik dat niets vanzelf gaat en uiteraard ben ik me er van bewust dat de keukenbranche een grillige is, maar toch ben ik er van overtuigd dat wij dan in de markt bekend zullen staan als een consistent verhuurbedrijf, dat er steeds weer in is geslaagd om innovatieve producten te ontwikkelen. Bovendien zie ik het als onze missie om de ‘tijdelijke markt’ groener en duurzamer te maken. Daar liggen veel kansen en – als je het mij vraagt – vooral ook morele en maatschappelijke verplichtingen. Immers, de markt vraagt steeds meer om duurzame en groene oplossingen. Daar moeten wij ook in dit verhuursegment een steeds beter antwoord op hebben. En dat gaat lukken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.